Muş’ta 12 saatte 87 artçı deprem meydana geldi

Muş’ta 12 saatte 87 artçı deprem meydana geldi
18 Eylül 2013 13:12

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muş’ta büyüklüğü 5,1 olarak hesaplanan depremden sonraki 12 saatte 87 artçı deprem meydana geldiğini ve artçı deprem aktivitesinin devam ettiğini bildirdi.

 

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.40’da Muş merkez ilçesinde deprem meydana geldiği anımsatıldı.

 

Başbakanlık AFAD Ulusal Deprem Gözlem İstasyonlarından alınan verilere göre, depremin büyüklüğünün 5,1 ve derinliğinin 20,28 kilometre olarak hesaplandığı belirtilen açıklamada, ayrıca yapılan hesaplamalara göre depremin şiddet değerinin 6 olarak belirlendiği ifade edildi.

 

Deprem sonrası Muş Valiliği, Muş İl Afet ve Acil Durum ile Muş Emniyet müdürlükleri ve Muş İl Jandarma Komutanlığıyla yapılan görüşmeler sonucu can ve mal kaybı olmadığı bilgisinin alındığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Deprem, Muş ve ilçeleri ile Bingöl, Ağrı ve Erzurum’da da hissedilmiştir. AFAD Başkanlığınca işletilen Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Kayıt Şebekesi’nden alınan verilere göre, en yüksek ivme değeri Varto istasyonunda ölçülmüş ve maksimum ivme değeri K-G yönünde 35 santimetre/saniyekare olarak tespit edilmiştir. Söz konusu depremden bir gün önce, 16 Eylül’de, aynı yerde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiştir.”

 

Büyüklüğü 5,1 olan ana şoktan sonraki 12 saatte, büyüklükleri 1,2 ile 4 arasında değişen 87 artçı deprem meydana geldiği belirtilen açıklamada, artçı deprem aktivitesinin devam ettiği bildirildi.

 

Açıklamada, bölgedeki deprem aktivitesinin AFAD tarafından 7/24 takip edildiği vurgulandı.