Muharrem İnce ek gümrük vergisini böyle yorumladı: Hamzaların, Ebubekirlerin ilave maaşları için para lazım

Muharrem İnce ek gümrük vergisini böyle yorumladı: Hamzaların, Ebubekirlerin ilave maaşları için para lazım
29 Haziran 2020 08:00

Resmi Gazete’de yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı ile 400’den fazla ürüne ek gümrük vergisi getirildi.

 

 

Tekstil, döküm ve kaynak makineleri, takım tezgahları, presler, tarım ve hasat makineleri, pompalar, gemi vinçleri, römorklar, kord bezi, sitrik asit, camlar, ateş tuğlaları, emniyet kemerleri, yapışkanlar, termostat, tartı alet ve cihazları, peruklar, kar küreyiciler, fırınlar, davlumbazlar, demir çelikten eşya, kablolar, kıymetli süs eşyası ile bazı muhtelif ürünleri kapsayan 400’ün üzerinde ürün için 30 Eylül’e kadar geçici olarak ürün bazında değişen oranlarda yüzde 20’ye kadar, bu tarihten sonra ise 10 puana kadar daha düşük oranlarda ek gümrük vergisi uygulanacak.

 

 

Muharrem İnce “400 ürüne ek gümrük vergisi gelmiş. İneğe merada otlama vergisi, benim gibi saçı olmayanlara peruk vergisi, çocuklara oyun konsolu vergisi, radyolu duşakabine TRT vergisi, sigara tiryakilerine günah vergisi. Say say bitmez, Hamzaların, Ebubekirlerin ilave maaşları için para lazım” açıklamasını yaptı.