Muharrem İnce: ‘Bunların derdi demokratikleşmek değil, demokrasiyi paketlemek’

Muharrem İnce: ‘Bunların derdi demokratikleşmek değil, demokrasiyi paketlemek’
21 Eylül 2013 21:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, hükümetin demokratikleşme paketini eleştirip, “Bunların derdi, demokratikleşmek değil, demokrasiyi paketlemek” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Turgutlu’da partililerle biraraya geldi. İnce’ye partisinin Turgutlu İlçe Teşkilatı’nı ziyareti sırasında CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz de eşlik etti. Grubu, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, ilçe yöneticileri ve partililer karşıladı. Burada partililere seslenen İnce, “Başbakan ağacı sevenlere diyor ki; ‘Gidin ormanda yaşayın.’ Biz ona, ‘AVM’leri çok seviyorsan git AVM’lerde yaşa’ dedik mi? Demedik. Ona söyleceğimiz çok şey var. ‘Yeşili severim’ diyorsun, senin hangi yeşilini sevdiğini çok iyi biliriz. Sen, Amerikan dolarlarının yeşilini seviyorsun. Sana, ‘Git Amerika’da yaşa’ dedik mi? Milletvekilliği, valilik yapmış adam çıkıp engellilere diyor ki ‘sizi insan yerine koyduk.’ Lafa bak lafa. Bu millete sesleniyorum; ‘Siz de bu AKP’lileri adam yerine koydunuz da oy verdiniz bunlara.‘ Böyle mi söyleyelim yani. Bu uslüp Türk siyasetinin uslübu değildir” dedi.

Demokratikleşme paketini de eleştiren İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bir paket gündemde. Türkiye demokratikleşecek, Türkiye özgürleşecek. Bekliyoruz. Bu paket Türkiye’yi demokratikleştirmeyecek, özgürleştirmeyecek. Bu paket Türkiye’nin hukuk devleti olma yolunda bir adım olmayacak. Bu paket AKP’nin Genel Merkezi’nde pişirilmiş şimdi İmralı’da tuzunu biberini katıyorlar. Bakın değerli arkadaşlarım Avrupa Birliği ile ilgili 8 paket çıkardılar, bir arpa boyu yol gitmedik. Yargıyla ilgili 4 paket çıkardılar, yargı düzeldi mi, etkinleşti mi, hızlandı mı, bağımsız oldu mu? Olmadı. Nasıl ki Avrupa Birliği paketlerinden, nasıl ki yargı paketinden bir ilerleme sağlanmadıysa emin olun ki bu demokratikleşme paketinden de bir şey çıkmayacak. Bunların derdi, demokratikleşmek değil, demokrasiyi paketlemek.”

BAŞBAKANA YÜKLENDİ

İnce konuşmasında Başkan Erdoğan’a da sert eleştirilerde bulunup, şunları söyledi:

“Başbakan günlerdir tutturmuş, ‘Canım seramikler gitti’ diyor. Protesto etmek, ortaya eylem koymak, yürümek, slogan atmak demokratik bir haktır. Buna kimse karışamaz. Bir hukuk devletinde böyledir. Tabi çevreye zarar vermek, cam kırmak, küfür etmek, otomobil yakmak bunlar siyasette bir hak arama yöntemi değildir. Bunları tasvip etmiyoruz. Peki bunları yapmışlar iyi mi yapmışlar? Hayır, iyi yapmamışlar. Fakat, günlerdir ‘Canım seramikler gitti’ diyeceğine bir kez olsun ‘Canım delikanlılar gitti’ diyemedi. 19-20 yaşında çocuklar ölmüş, 19-20 yaşında çocukların gözü kör olmuş bir kez olsun bunlara ağlamıyor, ama seramiklere ağlıyor. Ne kadar o seramikler? Parası neyse verelim. Peki Suriye’deki örgütlere giden paraların hesabını kim verecek?”

Muharrem İnce, açıklamalarının ardından partililerle basına kapalı olarak bir saat görüştükten sonra ilçeden ayrıldı.