Muhalif fırtına…

Muhalif fırtına…
25 Mayıs 2018 15:57

Bugün 25 Haziran 2018… Sosyal medya ve muhalif seçmen başka bir sabaha uyanmış gibi… 16 yıldır süren AKP dayatmasının sonlanacağı konusunda çoğunluk umut dolu artık. Yapılan kamuoyu araştırmalarının birçoğunda da görüldüğü gibi AKP ve lideri ciddi bir düşüş yaşıyor. Televizyonlarda izlenirlilik konusunda Sayın Muharrem İnce çoktan öne geçmiş durumda… Bahçeli zamanında yol arkadaşlarına yaptığı gibi şimdi de Erdoğan’ın ipini çekiyor sanki.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 
Uzun yıllardır ve onlarca seçim kaybeden muhalefet ne oldu da bu kadar atak yapabildi peki?

 
Bu yükselişi sadece son yapılan birkaç hamleye bağlamanın uygun olmayacağı kanaatindeyim. Son 3 yıldır değişen faktörler üst üste konduğunda tablo daha iyi anlaşılacaktır.

 
Öncelikli olarak; AKP’nin kendi seçmenine hiç düşünmeyen insanlar gibi davranması, ardından muhalif herkesi teröristlikle suçlaması, kötü giden ekonomik yönetim, hızla artan kibir ve faşizm, torpilsiz iş yapamaz hale gelen devlet yapısı, dış politika sorunları AKP’nin yarattığı olumsuzluklar olarak öne çıkmaktadır.

 
Asıl olarak göze çarpansa muhalefetin yılların ataletini üzerinden atması ve akılcı hamlelerle kitlelere umut olmayı başarabilmesidir.

 

Muhalefetin ileri çıkmasının dönüm noktasıysa 16 Nisan referandumudur. Bu referandumla tek adam rejimini pekiştirmek isteyen Erdoğan’a karşı gelişen muhalefet, kendisine kapalı medyayı bir kenara bırakarak kapı kapı gezmeyi öğrenmiştir.

 
Sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve avukatların büyük kısmının hayır dediği referandum seçimlerinde, TBB Başkanı Feyzioğlu, Avukatlık Yasası ve yönetim kurulundan aldığı yetkiyle, Türkiye’ye bu değişiklik paketini anlatma kararını aldığında yanında, barolar ve Sayın Prof. Dr. Süheyl Batum vardı. Bu değerli ikili birlikte ülkeyi karış karış gezerek, halkın dilini kavrayarak, basit görsellerle halka hitap ederek referandumda Hayır oylarına çok ciddi katkı sağladı. Aynı zamanda Hayırlı Konvoy’un değerli üyeleri de müthiş mücadeleleriyle hep birlikte nasıl halka ulaşılabileceğini ve medyaya rağmen iktidarın kaybedebileceğini muhalefet partilerine gösterdi.

 
İşte bu referandumun rüzgârı hala sürmektedir. Bu rüzgâra eklenen İYİ Parti, CHP, HDP, Saadet Partisi, Vatan Partisi gibi partilerin doğru adımları rüzgârı fırtınaya dönüştürdü.

 
Şimdi temelinden sarsılmış iktidarın bu fırtınanın önünde durması çok güç görünmektedir. Hadi bakalım, şimdi bize düşense oy vermek ve oylarımıza sahip çıkmak…

 
Bu seçimde sandığa gitmeyen çocuklarına hesabını veremez.

 

 
Bir konu daha var ki bence çok kritik… 24 Haziran gecesi ve 25 Haziran sabahı çok dikkatli olmalıyız. Provokasyonlardan kaçınan bir dil ve gülümseyen bir yüzle hem sandıklara hem de birbirimize sahip çıkmalıyız.

 

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…