Muhalefet bunları görmüyor mu?

Muhalefet bunları görmüyor mu?
10 Mayıs 2016 08:53

Zulüm yapan, Ali’nin külahını Veli’ye Veli’nin külahını Ali’ye takan, milletin malını aşikar olarak yürüten bir iktidara karşı aciz bir muhalefet olduğu sürece AKP sürekli iktidar olur ve onun koca Reis’i diktatörlüğünü ölünceye kadar sürdürür hatta kendinden sonra çocukları bile yerine geçer.

 

 

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Dünkü basında iki haber dikkatimi çekti ki her ikisi de doğrudan halkı ilgilendiriyor hatta daha özgün olarak ifade edersek ekmeği ile doğrudan ilişkili birçok acı bir gerçeği haykırıyordu.

 

Bunlardan biri daha önce tüketiciden ‘’Kayıp-Kaçak’’ bedeli adıyla tüketicinin sırtına elektriği kaçak olarak kullanan hırsızların ödemesi gereken ücret dürüst yurttaşların faturalarına yansıtılıyordu.

 

Bu haksız uygulamayı Yargıtay iptal etti ama elektrik hırsızlarını koruyan firma ve yetkililer bu ücreti çaktırmadan dürüst yurttaşın faturalarına yansıtarak soymaya devam ediyordu.

 

Ama bu arada hakkını arayan mücadeleci yurttaşlar Yargıtay’ın ilgili kararına dayanarak yargıda haklarını aramaya devam ediyorlardı.

 

Şimdi ne yapacaklar?

 

Elektrik hırsızlarını korumak için yeni bir yasa çıkarmaları gerekiyor.

 

İşte AKP hükümeti, daha nokta atışıyla söylersek RTE’nin Damat Ferit Paşa rolündeki Enerji Bakanı Berat Albayrak Enerji Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören ve elektrik hırsızlarını koruyup, onların kullandıkları elektrik paralarını namuslu dürüst yurttaşların sırtına yükleyen yeni bir kanunu TBMM gündemine aldılar ki çıkması an meselesidir.

 

Bu öyle bir alçakça tasarı ki, eşkıyanın yasalarla korunması ve dürüst insanların ezilmesi anlamına gelmektedir.

 

Güneydoğu bölgemiz adeta kaçak elektrik kullanım cenneti haline gelmiştir.

 

Üstelik bunların büyük çoğunluğu PKK’ya sevgi besleyen, Devlet’ten intikam alma duyguları içinde olan insanlar.

 

Şimdi Damat Ferit Paşa Türk karşıtı, Arap ve Kürt sevici Reis’inin talimatıyla elektrik eşkıyasının ücretini namuslu Türk yurttaşlarının üstüne yıkacak.

 

Reis’in talimatı gereği Damat Ferit Paşa’nın bunu yapmasının bir nedeni de yaklaşan erken seçim ve içinde Başkanlık sisteminin olacağı yeni anayasa referandumunda Kürt kökenli yurttaşların oylarını almak içindir.

 

Bu konu muhalefet partileri tarafından halka iyi anlatılırsa AKP diğer bölgelerde önemli oranda oy kaybettiği gibi yapılacak referandumda da büyük hezimete uğrarlar.

 

Ama ne yazık ki, bunların önemini anlayacak ölçüde muhalefet partisi bulunmamaktadır.

 

Yine de ümidimizi kesmeden uyarmaya devam ediyoruz.

 

AKP ve RTE’yi siyaseten perişan edecek böyle göze batmaz nice konular olmasına rağmen ne yazık ki, tüm muhalefet partilerinin gözleri kör, kulakları sağır, algıları hiç mesabesindedir.

 

Diğer bir haber ise Türkiye’deki sığınmacılar nedeniyle çalışan yabancı kaçak işçi sayısı bir milyon civarında bulunuyormuş.

 

Beş milyon Suriyeli sığınmacının ülkemize gelmesinin baş mimarı Arap aşığı RTE’den başkası değildir.

 

Yani kaçak yabancı işçi yüzünden en az dört milyon insanımız aç sefil biilaç yaşamaktadır çünkü bir işçinin dört kişiye baktığını düşünürsek bu acı tablo ortaya çıkmaktadır.

 

Muhalefet bu acı gerçeği de AKP ve onun Reis’ini siyasi perişanlığa ulaştırmak bakımından da değerlendirememektedir.

 

Türk milleti artık gerçekleri görmeli ve muhalefet partileri de kafalarını kumdan çıkarmalıdırlar.

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!