Müftü ‘Kuran kurslarının elektrik borcunu ödeyene’ cennet garantisi verdi

Müftü ‘Kuran kurslarının elektrik borcunu ödeyene’ cennet garantisi verdi
30 Temmuz 2022 10:00

Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, ilçede bulunan Kuran kurslarının 60 bin liralık elektrik borcunu ödeyene ‘cenneti müjdeleyeceğini’ söyledi. Tepkiler üzerine Can, “Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım” dedi.

 

 

Halk TV’nin haberine göre, Isparta’nın Yalvaç ilçesi müftüsü Ömer Can, ilçede bulunan Kuran kurslarının Diyanet tarafından 10 bin lirası ödenen 70 bin liralık borcunu karşılayana ‘cennet’ garantisi verdi. Bayram namazı sırasında borç için vatandaşlara müracaat eden Can, konuşmaların tepki çekmesi üzerine açıklama yaptı. Can, “Kimseye cenetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

 
Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay da o cemaatin içerisindeydi. “Bu sözleri hepimiz duyduk” diyen Günay, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ilçeyi ziyaretinde olanları anlattı. Günay, Özel’e anlattıkları için şunları dedi, “Bu konuyu ben dillendirdim. Müftü Bey’in uyarılmasını istedik. Konuşmanın yanlış olduğunu, farklı yerlere gidebileceğini, inanan insanların olabileceğini söyledim. Uyarı yapılmasını istedik” dedi.