Müfettişlerden 9 yaşındaki öğrenciye skandal sorgu!

Müfettişlerden 9 yaşındaki öğrenciye skandal sorgu!
17 Mart 2014 14:27

Mili Eğitim müfettişlerinin 3.sınıfa giden 9 yaşındaki öğrencilere yazılı ifade tutanağı imzalattıkları ortaya çıktı. 3. sınıfa giden bir öğrencinin siyasi içerikli bir soruya verdiği cevap ise müfettişleri şoke etti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okul, yurt ve dershanelerde 28 Şubat’taki ikna odalarını hatırlatan baskıcı uygulaması büyük tepki çekmişti. Özel olarak görevlendirilen müfettişlerin öğrencileri sorgu odasına çekmesi 28 Şubat dönemindeki ikna odalarını hatırlatmıştı.

 

Aniden dershaneye gelen müfettişlerin, öğrencileri tek tek odalara çağırıp sorular sorması tepkilere neden olmuştu.

 

Bu gelişmelerin ardından bugün ise müfettişlerin 3.sınıfa giden 9 yaşındaki öğrencileri bile sorgulayıp yazılı ifade tutanağı imzalattıkları ortaya çıktı. Yazılı ifade olarak tutulan bu tutanakta öğrencilerin kimlik bilgilerlinin alınması ve öğrencilere ifadelerinin imzalatılması dikkat çekti.

 

9 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİLERE İFADE TUTANAĞI İMZALATTILAR

 

3.sınıfa giden 9 yaşındaki bir öğrencinin açık kimlik bilgileri alınarak şu şekilde bir ifade tutanağı imzalatıldı.

 

Tutanakta şu ifadeler yer aldı:

 

“Denetmenliğimiz çalışma odasına tanık konumunda davet edilerek aşağıda yazılı iddialarla ilgili yazılı soruların sorulacağı ve yapacağı açıklamaların aşağıda belirtilen yerden başlayarak tarafınca yazılmak suretiyle yazılı ifadesinin alınacağı belirtildi.”

 

3. SINIFA GİDEN ÖĞRENCİYE ‘İFİTİRA KİN VE NEFRET UYANDIRICI’ İFADELERİ İLE SORU SORULDU

 

Tutanaktaki bu ifadeden sonra 9 yaşındaki bir öğrenciye şu sorular soruldu:

 

2013-2014 öğretim yılının başından bugüne kadar okul idaresi olarak ve öğretmenleriniz tarafından ders esnasında veya ders saatleri dışında “devlet erkanına yönelik, iftira, kin ve nefret uyandırıcı, devlet büyüklerini zan altında bırakacak” şekilde propaganda amaçlı siyasi toplantının yapıldığı ve farklı görüşteki öğrencilerin kurumla ilişiğinin kesildiği” iddia edilmektedir.

 

Sözü edilen iddia ile ilgili bildiklerinizi varsa gördüklerinizi ve duyduklarınızı aşağıda bizzat yazarak açıklamanızı rica ederiz.

 

9 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ MÜFETTİŞLERE KAPAK YAPTI

 

Öğrencinin verdiği cevap ise müfettişlere adeta kapak oldu. 9 yaşındaki 3.sınıfa giden minik öğrenci kendisine böyle bir soruyu soran müfettişlere şu cevabı verdi:

 

“Öğretmenlerimiz bize öyle şeyler söylemedi. Dürüst olun, doğru yolda gidin, çalışın dedi”

 

İşte 3.sınıfa giden kendinsin sınıf başkanı olarak tanımlayan öğrencinin imzaladığı o tutanak:

 

170320141308577476405_3

 

 

Kaynak: ROTAHABER / ÖZEL