MSB tepkilerin ardından Atatürklü Deniz Harp Okulu Marşı’nı paylaştı

MSB tepkilerin ardından Atatürklü Deniz Harp Okulu Marşı’nı paylaştı
12 Nisan 2023 10:06

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) TCG Anadolu gemisinin teslim töreninde Deniz Harp Okulu Marşı’nın okunduğu anları tepkilerin ardından Youtube’da yeniden paylaştı. İlk paylaşılan videoda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin geçtiği kısım yer almamıştı.

 
TCG Anadolu gemisi Deniz Kuvvetleri’ne 10 Nisan’da teslim edildi. Teslim töreninde TCG Anadolu Komutanı Erhan Akbayram ve Personeli ant içerek gemiyi teslim aldı. Akbayram’ın konuşmasının ardından Deniz Subayları Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiri ve Deniz Harp Okulu marşı ile gemiye bindi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MB) resmi Youtube hesabında Bayrak şiirinin ardından marşın okunduğu anlar tam kısmına yer verilmedi. MSB’nin hesabında yer alan video 2 dakika 59 saniye sürdü. Deniz Harp Okulu Marşı’nın okunduğu anlar tam olarak verilseydi bu süre en az 6 dakika 15 saniye sürecekti.

 

 

MSB’nin paylaştığı 2 dakika 59 saniyelik videoda marşın kısa olsa da yer aldığı kısımlarda Atatürk’ün adı geçmedi. Tam olarak Atatürk’ün adının geçtiği anda videonun kesilmesi tepki çekti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bu durumun bilerek ve isteyerek bir ‘bakan yardımcısı’nın talimatı ile yapıldığını ileri sürdü.

Gelen tepkilerin ardından MSB, yeni bir video paylaştı. Paylaşılan videoda da bu sefer Deniz Harp Okulu Marşı’nın okunduğu sırada Atatürk’ün isminin geçtiği anlar yer aldı. Yeni video 4 dakika 21 saniye sürdü.