Misvak’tan ‘Kimin yanındasınız?’ anketi: Sonuç Kılıçdaroğlu çıkınca paylaşımı sildiler

Misvak’tan ‘Kimin yanındasınız?’ anketi: Sonuç Kılıçdaroğlu çıkınca paylaşımı sildiler
25 Eylül 2022 08:42

AKP’ye yakınlığıyla bilinen gerici Misvak’ın Twitter’dan yaptığı “Kimin yanındasınız?” anketinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüksek oy aldı. CHP liderinin yüksek oyu almasıyla dergi, anketi yayından kaldırdı.

 

 

AKP’ye yakın olduğu bilinen, gericilerin ‘mizah’ dergisi Misvak’ın, “misvakcaps” adlı sosyal medya sayfasında paylaşılan “Kimin yanındasınız?” anketinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçenekleri arasından CHP liderinin yüksek oyu almasıyla dergi anketi yayından kaldırdı. Anketin silinmesiyle ilgili açıklama yapan “misvakcaps” adlı hesap, “ekonomist Özgür Demirtaş’ın trol ordusunun anketi sabote ettiğini” ifade etti.

CHP liderininin geçtiğimiz gün partililere “siz gerçekten benimle birlikte misiniz?” sorusunun ardından sosyal medyada başlayan #yanındayım hashtagi gündemdeki yerini korurken, “misvakcaps” adlı hesap Twitter’dan bir anket yayımladı.

@misvakcaps adlı hesaptan paylaşılan ankette “Siz kimin yanındasınız?” sorusu yöneltilerek sosyal medya kullanıcılarına Erdoğan ve Kılıçdaroğlu seçeneği sunuldu.

r1

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, anketi paylaşarak “Arkadaşlar Misvak denen … neyse bir anket yapmış. Oy vermek ister misiniz?” ifadelerini kullandı.
r2

Özgür Demirtaş’ın paylaşımının ardından anket sonucunda Kılıçdaroğlu’nun yüksek oy aldığı ve Erdoğan’a fark attığı görüldü.

Özgür Demirtaş: Sonuçtan pek memnun olmadılar, sanırım anketi silmişler

Demirtaş, “Misvak bir anket yapmıştı. Anketi paylaşın demişler. Ben de paylaştım. Sonuçtan pek memnun olmadılar sanırım az önce anketi silmişler. Twit bu kadar…” ifadelerini kullanarak anketin silinmeden önceki sonucunu paylaştı. Demirtaş da daha sonra tweetlerini sildi.

r3

“misvakcaps” adlı hesap, anketi sildikten sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Son 1 saate reisin %76 önde girdiği ankete (100 bin oy) Özgür Demirtaş’ın trol ordusu ile sabote edilen anket gerçeği yansıtmadığı için kaldırılmıştır.

Sandıkları da sabote edemeyeceğiniz için sevinciniz beyhude!”