Mini Elbise

Mini Elbise
30 Aralık 2021 20:56

Mini elbise her mevsim rahatlıkla giyilebilen kıyafetlerin başında gelir. Mevsimine göre kalın kumaşlardan yapılan elbiseler kışın da rahatlıkla giyilen tasarımlardır. Mini elbise denildiği zaman akla ilk olarak, yaz mevsimi gelir. Dar kalem elbiseler ya da kloş etekli mini elbiseler son derece şık duracaktır. Mini elbiselerin rahatlığı ve zarif modelleri hanımların tercih etme sebepleri arasındadır.

 

 

Elbiselerin tercih edilme unsurları arasında önde gelen son derece pratik hazırlanma imkânı sunmasıdır. İşe giderken ya da günlük hayatta üstüne ya da altına herhangi bir kıyafet giymeye gerek olmaması tek parça olan bu elbiselerin pratikliğini öne çıkarır. Elbise alırken kalitesi de son derece önem taşır. Vücuda uyumlu kumaşların ve sağlıklı tekstil ürünlerinin kullanıldığı elbiselerin tercih edilmesi önerilir.

 

Mini Elbiselerin Zarif Tasarımları

 

Mini elbiselerin kullanımı elbette yaş ve kilo ile ilgilidir. Fiziği müsait olan her yaştan hanım da mini elbiseleri rahatlıkla giyebilir. Mini elbiselerdeki etek boyu hafif diz üstü olabildiği gibi daha kısa da olabilir. Farklı yaş grupları kendi karakter ve zevklerine uygun şekilde tercih ederler. Mini elbiselerde eteklerin kabarık ve kloş olması daha ziyade zayıf fizikli hanımların tercihidir. Daha kilolu hanımlar için önerilen, mini elbiselerdeki etek şekillerinin daha evaze kesimlerde olmasıdır.

 

 

Desenlerin minik çiçekli ya da düz olması veya boyuna ince çizgiler, daha zayıf gösterecek detaylardır. İnce fizikli ve uzun boylu hanımlar için iri desen ve renkli modeller rahatlıkla kullanılabilir. Yazın renkleri ile uyumlu rahatlık ve şıklığı öne çıkaran iç açıcı tonlar elbiseleri daha da şık hale getirir.

 

 

Saten Elbiselerde Göz Alıcı Şıklık

 

 

Saten elbise, daha çok özel gün ve gecelerde tercih edilir. Satenin parlak dokusu, göz alıcı şıklık yaratacaktır. Satenlerde bedene oturan elbiseler öne çıkarken, uzun elbise modellerini de görmek mümkündür. Kruvaze yakalı saten elbise, pencere detaylı mini elbiseler de son yılların en gözde modellerinin başında gelir. Giyen kişinin zevkine göre saten elbiselerin renkleri de farklılıklar gösterir. Siyah, beyaz, altın tonları ile mavi ve gümüş tonlar da tercih edilebilir. Bu elbiseleri tamamlayan aksesuarlar da elbiseler kadar önem taşır. Ayakkabılar, takılar, eşarplar, elbiseyle bütünlük sağlayacak renklerde olmak zorundadır.

 

 

Özgün Tasarımlı Mini Elbiseler

 

 

İnsanların fiziksel özellikleri gibi karakterleri de farklılıklar gösterir. Bu nedenle elbiselerde özgün modellerin üretildiği mağazalar son derece önem taşır. Farklı beden ve modellerin yer aldığı mağazaların tercih edildiği gözlenir. Otantik ya da bohem çizgilerin yer aldığı elbiseler, giyen kişinin karakteri ile yakından ilgilidir. Boyundan bağlamalı elbiseler, otantik desenlerin yer aldığı batik elbiseler de tercih edilebilir. Yazın en çok beyaz ve mavi tonları öne çıkar. Farklı modelleri ve kaliteli tasarımları ile https://www.beyyoglu.com/collection/elbise  tercih edilecek mağazalardandır.