Milletvekili aday listeleri bu hafta YSK’ya sunulacak!

Milletvekili aday listeleri bu hafta YSK’ya sunulacak!
4 Nisan 2023 08:58

Siyasi partiler, milletvekili listeleri üzerindeki çalışmalarını artırdı. Seçim takvimine göre, milletvekili listelerinin 9 Nisan tarihinde YSK’ya sunulması gerekiyor.

 

 

Şu ana kadar Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nda ortak liste konusunda bir uzlaşma sağlanmazken simülasyonlar, ittifakların ortak liste yapması halinde daha fazla milletvekili çıkaracağını ortaya koyuyor.

Seçim yaklaşırken siyasi partiler, milletvekili listeleri üzerindeki çalışmalarını artırdı. Partiler, milletvekili aday listelerini 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na ( YSK) teslim edecek. Yeni seçim yasasına göre ittifaklarla en fazla milletvekilini Meclis’e taşımayı hedefleyen partilerin, bu hafta ittifak içi ittifak meselesini netleştirmesi gerekiyor.

 

 

SİMÜLASYONLAR, ORTAK LİSTEYİ İŞARET EDİYOR

 
Listelerle ilgili sürecin tamamlanmasına az bir süre kala Cumhur İttifakı’nda, AKP ve MHP ortak listeyle seçime girmek istiyor. YRP ve BBP ise kendi logosuyla seçimlere girmek istese de MHP, ortak liste konusundaki tavrını sürdürüyor. Cumhur İttifakı tarafından yapılan simülasyonlarda, AKP ve MHP logolarıyla seçime girme durumunda daha fazla milletvekili çıkaracağı hesaplanıyor. Söz konusu durum ittifak içerisinde sert tartışmalara neden olurken, YRP, BBP ve HÜDA PAR’ın ikna edileceği formül aranıyor.