Mikro dalga fırın

Mikro dalga fırın
29 Aralık 2022 18:36

Mikro dalga fırınların kullanımı çok uygundur. Çünkü ön ısıtma veya yemeklik yağ gerektirmezler. Aynı zamanda geleneksel fırınlardan çok daha hızlıdırlar. Bu nedenle bir şeyi fırında harcayacağı sürenin yarısından daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Mikrodalga fırın, yiyecekleri ısıtmak ve pişirmek için elektromanyetik dalgalar kullanan bir mutfak cihazıdır.

Mikro dalga fırın modelleri yemek pişirmek ve ısınmak için kullanılır. Yiyecekleri ısıtmak için mikrodalga kullanırlar, bu nedenle kullanılan alev veya ocak elemanı yoktur. Bu, pişirme sırasında yiyeceğin karıştırılması veya ters çevrilmesi gerekmediği anlamına gelir; bu da, her birkaç dakikada bir sıcak sobanın başında durmak istemeyen meşgul insanlar için uygun hale getirir.

Mikrodalgalar, su moleküllerinin ısı üreten yüksek hızlarda titreşmesine neden olarak yiyecekleri ısıtır. Mikrodalgalar, gıdadaki su içeriği tarafından emilir, ancak gıdaların içine yalnızca birkaç milimetre nüfuz ettikleri için gıdaları eşit veya tam olarak pişirmezler. Bu nedenle mikrodalga yemekler genellikle mikrodalga zaman çerçevesine ek olarak ek pişirme gerektirir. https://www.luxell.com.tr/mikrodalga internet sayfasında bu ürünleri inceleyebilirsiniz.