Mide Balonu Yöntemleri Nelerdir?

Mide Balonu Yöntemleri Nelerdir?
29 Temmuz 2021 13:59

Ortalama 10-30 kg verilmesini sağlayan mide balonu işlemi sayesinde hastalar kendilerini tok hissediyor. Tok hissettikleri için gün içinde aldıkları öğün sayısı da azalıyor. Bu sayede düzenli bir şekilde kilo verilmesi sağlanıyor.

 

 

Operasyon için kilo verimi sağlandıktan sonra balonun geri alım işlemi yapılıyor. Yutulabilir olarak genel anestezi altında yapılıyor.

Başarılı bir teknik olması hastalara bağlı olarak değişir. Özenle ve sabırla hareket eden hastalarda mide balonu başarılı bir yöntem olma olasılığı daha yüksektir.

Mide Balonu Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Her operasyonda olduğu gibi mide balonu operasyonundan bir gün önce en az 8 saat aç kalınmalıdır. Doktor ile karşılıklı yapılan görüşmelerden sonra sağlık geçmiş ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar aktarılmalıdır. Ayrıca kan testleri istenebilir.

Mide Balonu Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Mide balonu tedavisi öncesinin yanı sıra sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar da önemlidir. İşlemden sonra beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Yemek esnasında sıvı alınmaması gerekir. Yemeklerden sonra bol sıvı alınmalıdır.

Karbonhidrat alımından uzak durulması gerekir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek önem taşıyan bir durumdur. Günde 3 öğün olacak şekilde beslenilmesi gereklidir. Gazlı içeceklerden uzak durmak bu süreç için önem taşır.

Ara öğünlerde meyve tercih edilmelidir. Midede bulanma ve ağrılar meydana gelebilir. Bu durumda hekiminizin önerdiği ilaçları alabilirsiniz. Mide balonu sonrası dikkat edilmesi gerekenlere önem verildiği taktirde başarılı ve rahat bir süreç olacaktır.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saçlarda meydana gelen dökülmeler genetik ya da mevsimler olabilir. Önüne geçilmediği taktirde kellikler oluşur ve kişinin baş bölgesinin kötü görünmesine neden olur.

Saç ekimi fiyatları biraz maliyeti görünebilir. Çünkü oluşan kellikler ve dökülmeler için uygulanan en doğal ve kalıcı işlemlerdendir. Kişinin donör bölgesinin sağlıklı olması durumunda ekim işlemi uyumluluk sağlar.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç derisinde herhangi bir hastalığı olmayan kişiler için uygundur. Hem kadın hem de erkekler için uygun bir işlemdir. Genellikle yetişkin grup hastalara uygulanan bir yöntemdir.

Saç açıklığı belirli bir oranda olan kişilerde uygulanabilir. Şeker hastalarının tedavisi bittikten sonra uygulanabilir. Hastaların ekim işleminde uygun olup olmadıklarını anlayabilmek için bazı test ve analizler uygulanıyor.

Saç Ekimi Fiyatları

Gün geçtikçe daha da popüler olmaya başlayan saç ekimi fiyatları her hastanın hizmet alabileceği şekilde sunuluyor. Uygulanacak olan ekim yöntemine göre saç ekimi fiyatları değişiyor. İz bırakmayan ekim tekniklerinde fiyatlar daha maliyetli oluyor. Saç açıklığının oranına göre fiyatlar değişir. Açıklığı daha fazla olan hastalarda işlem daha fazla olacağından dolayı saç ekimi fiyatları da artış meydana gelir. Uygulama yapan uzman hekime, estetik merkezine göre de fiyatlarda değişkenlikler yaşanır.

Sizler de ekim işlemi yaptırmaya karar verdiyseniz uygun fiyata, güvenilir hizmet sunan ve alanında uzman hekimlere yaptırmalısınız. İndirimli saç ekimi fiyatları sayesinde daha uygun fiyata işlem yaptırabilirsiniz.

Diş Estetiği Nedir?

Ön dişlerde meydana gelen bozukluk, çarpıklık ve lekelenmeler, dişlerin daha kötü görünmesine neden olan durumlar arasındadır. Diş estetiği en fazla tercih edildiği kısım ön dişlerdir. Yalnızca ön dişlerle kalmayan diş estetiği işlemi tüm ağız içinde uygulanabiliyor.

Diş Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Dişlerde aralıkların olması, çürük ve kırıkların oluşması, diş çarpıklıkları olması gibi durumlarda uygulanabilen bir işlemdir. Diş estetiği ağız içinde meydana gelen tüm sorunların tedavi edilmesi için uygulanan yöntemlerdendir.

Ağız ve diş sağlığını korumak isteyen hastalar için uygundur. Fiziksel açıdan estetik bir görünüm sağlamak isteyen hastaların daha sık tercih ettiği bir işlem oluyor. Yapılan diş estetiği işlemi ile birlikte gülüşlerde daha doğal ve güzel olacaktır.

Doğal ve beyaz gülüşler ise sizleri daha havalı yapar.  Sizler de dişlerinizdeki sorunlardan şikâyet duyuyorsanız alanında uzman diş hekimleri tarafından diş estetiği uygulamaları yaptırabilirsiniz.