Bahçeli: HDP açılmamak üzere kapatılmalıdır! ‘Parlamenter sisteme dönüş yoktur’

Bahçeli: HDP açılmamak üzere kapatılmalıdır! ‘Parlamenter sisteme dönüş yoktur’
18 Mart 2021 10:26

MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP, İYİ Parti ve HDP’ye yüklendi. HDP’ye açılan kapatma davasına değinen Bahçeli “HDP’nin açılmamak üzere kapatılması tarihe borcumuzdur, savcının kapatılma talebi yüreğimize su serpmiştir. HDP başka bir isimle de açılmamak üzere kapatılmalıdır” dedi

 

 

MELANET BİR PROJE

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurultayın açılış konuşmasında kurultay delegelerine seslendi. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

* Hesap yapmayız çıkar ile, çetele tutmayız heves ile, çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da geçmişte olduğu gibi hınca hınç dolsaydı. Ancak Covid-19 hastalığından dolayı kurultayımıza katılımı mecburen sınırlı tuttuk.

* Kızıl Elma’ya en güzel marşını vurmalı mehter, ya Allah, bismillah, Allahu ekber. Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Milli gönüllerdeyiz. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık. Hele hak namına haksızlığa tapmadık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi ihanetlerle boğulmak istendik. Şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.

* Türkiye’yi tuzağa düşürmek için çırpınan çevreleri ibretle takip ediyorsunuz. Geceleri hesap, gündüzleri hüsran, gelecekleri heyula ne kadar münafık varsa alayı bir olmuş, Türkiye’nin ayağından çekiştiriyor. Türkiye’nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Devletin bölünmez bütünlüğüne saldırının adı özgürlük değildir. Üniter devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, bölücü vekillerin fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek, siyaset değildir, adamlık değildir.

* HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. Yİ Parti ise Türkiye’nin kötülüğüne çalışan, talimatla kurulmuş, uzakta kumandayla yönetilen melanet bir projedir. İP’in başkanı Cumhur İttifakı’nı tamamlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu itiraf etmiştir.

* Bu neyin projesidir, hazırlayanlar kimlerdir? Doğrudur, Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir. Zalimlere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun köküdür. Cumhur İttifakı’nı arayan Pensilvanya’da, Kandil’de değil, başkent Ankara’da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır.

 

 

“ARTIK PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ YOKTUR”

 

 

* Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerinin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Buna karşılık güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir. Eskiye kıvrılıştır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını dile getiren terörist Selahattin Demirtaş’tır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur.

* Terörist sevk ve hazırlık merkezi olan HDP, PKK’dır. HDP, bölücülüktür. Masumlara, gençlere, kadınlara ölüm tuzağıdır. HDP ile ittifak kurmak, terörist Demirtaş ile kahvaltı planları kimseye iyilik sağlamayacak. CHP seçimini yapmalıdır. Sözde Kürdistan projesinin yanında mıdır, karşısında mıdır?

* HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgüsüdür. Açılmamak üzere kapatılması namus görevidir. Yargıtay Başsavcılığı’nın iddianamesini AYM’ye göndermesi hakkın, hukukun, adaletin sesidir.

* HDP’nin açılmamak üzere kapatılması tarihe borcumuzdur, savcının kapatılma talebi yüreğimize su serpmiştir. HDP başka bir isimle de açılmamak üzere kapatılmalıdır