MHP’li Yeniçeri: Oyunun kuralını teröristbaşı koyuyor

MHP’li Yeniçeri: Oyunun kuralını teröristbaşı koyuyor
18 Eylül 2013 13:38

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Oyunun kuralını teröristbaşı koyuyor. Oyuncusu ise AKP’nin kadroları. Kendisi bu denli güçlendirilmiş bir teröristbaşının hükümetle kedinin fareyle oynaması gibi bir tutum içine girmesi de doğaldır. Şapkadan tavşan çıkarır gibi paketten demokrasi çıkacağını düşünenler Mısır’a baksınlar” dedi.

 

 
“SORUNU KONSANTRASYON SORUNUDUR”

 

Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında sözlerine Galatasaray ile Real Madrid karşılaşmasına değinerek başladı. Bu tür sonuçların Galatasaray gibi bir takıma yakışmadığını ifade eden Yeniçeri, “Galatasaray’daki iç çekişmeler takımın motive olmasını engellediğini düşünüyorum. Galatasaray birinci sınıf bir takımdır. Yenemeyeceği rakibi yoktur. Sorunu konsantrasyon sorunudur. Umarız Galatasaray konsantrasyon sorununu bir an önce aşar” dedi. Düşürülen Suriye helikopterine değinen Yeniçeri, “Suriye’nin onca iç ve dış tehditle karşı karşıya iken helikopterlerinin Türkiye sınırlarını ihlal etmesi düşündürücüdür. Dolayısıyla bu bir provokasyon olarak da değerlendirilebilecek bir durumdur” derken, “Olayın büyütülmemesi, Suriye’nin haddini, sınırlarını bilmesi ve Türkiye’yi rahatsız edecek tavırlardan kaçınması kendi yararına olacaktır” diye konuştu.

 

“OYUNUN KURALINI TERÖRİSTBAŞI KOYUYOR”

 

“AKP, Kandil’deki teröristten İmralı’daki terörist başına savrulan serseri bir sarkaça dönmüş durumdadır” ifadesini kullanan Yeniçeri, İmralı’ya giden BDP heyetine de işaret ederek şöyle dedi:

 

“Oyunun kuralını teröristbaşı koyuyor. Oyuncusu ise AKP’nin kadroları. Öcalan’ı hem güçlendiren hem de nispi de olsa meşruiyet sağlayacak imkânları yaratan AKP’nin kendisidir.
Televizyonlar, gazeteler ve siyaset alanı Öcalan’ı yücelten, ikonlaştıran ve yere göğe sığdıramayan propaganda ile ağzına kadar dolduruldu. Kendisi bu denli güçlendirilmiş bir teröristbaşının hükümetle kedinin fareyle oynaması gibi bir tutum içine girmesi de doğaldır.”

 

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

 

Türkiye’de demokratikleşmeyi paket sorunu olarak gören bir iktidar olduğunu savunan Yeniçeri, şunları kaydetti:
“Demokrasi paketi hazırlayanların önce kendilerinin demokrat olmaları gerekir. Şapkadan tavşan çıkarır gibi paketten demokrasi çıkacağını düşünenler Mısır’a baksınlar. AKP’nin bu paketleri İmralı’daki teröristbaşı ve dışarıdaki uzantılarıyla pazarlık konusu yapması kabul edilemez.Hükümetin, terör örgütünün tehdit, şantaj ve blöfleri altında bu tür paketleri hazırlaması da kabul edilemez.Ortak vatan, eşit vatandaşlık, özgür Kürdistan sloganları ve silaha başvururuz söylemleri altında hazırlanan demokratik paket değil olsa olsa paketlenmiş devlet olur.Hükümet ‘demokratik paket’ çıkarıyoruz, diye devleti paketleyip PKK’nın emrine amade etmek gibi bir yol benimsememelidir.Bölünmenin adına demokratikleşme diyorlar.”

 

AKP kurmaylarının canhıraş bir biçimde her ihtimale karşı, seçim sistemi üzerinde oynayarak iktidarda kalmanın yollarını aradığını savunan Yeniçeri, “Dara düşen AKP, bu dardan kurtulmak için daraltılmış bölge sistemi üzerinde çalışmaktadır. AKP bu sistemde milletvekili sayısını düşürüp bölge sayısını artırmayı planlamaktadır. Yüzde 35 ile 40 civarındaki oyla ile tek başına iktidarın yolunu açacak bir mekanizma kurulmaya çalışılıyor. Paketin içinden hiçbir şey çıkmasa da AKP’yi kurtaracak daraltılmış bölge sistemi çıkacaktır” dedi.