MHP’li Yeniçeri : Herkes ağzından çıkanın nereye varacağının hesabını yapsın

MHP’li Yeniçeri : Herkes ağzından çıkanın nereye varacağının hesabını yapsın
19 Mart 2014 10:45

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

 

 

Kimsenin milletin değerleriyle, tarihiyle, kimliğiyle ve kültürüyle dalga geçme haddi olmadığını ifade eden Yeniçeri, “Bakara Suresi’ne yeni anlamlar yükleniyor, cemaate yeni içerik kazandırılıyor, vaize lobicilik ekleniyor. Herkes ağzından çıkanın nereye varacağının hesabını yapsın” dedi.

 

 

Yeniçeri, dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin Meclis’e geldiğini ve TBMM Genel Kurulu’nun bugün olağanüstü toplanacağını anımsatarak, “Bu iddiaların altında kimse uzun süre kalamaz. Bu iddiaların bir an evvel cevaplanması gerekiyor” diye konuştu. Dosyaların milletvekillerinin incelemesine açılmaması halinde Genel Kurul’un olağanüstü toplanmasının anlamı kalmayacağını belirten Yeniçeri, “Fezlekelerde ne olduğunu gazeteciler bilmiyor mu? Biliyor. Biz de yasal yollardan almak istiyoruz ve kanaate ulaşmak istiyoruz” dedi.

 

 

Terör örgütünün, hükümetin yerel seçimlerden sonra gerekli adımları atmaması halinde özerklik ilan edeceğini açıkladığını da anlatan Yeniçeri, AKP’nin açılım politikasının terör örgütünün meşruiyetini artırmaya yönelik olduğunu savundu. Yeniçeri, “Utanmadan Çanakkale şehitlerini anmaya gittiler. Sizin şehitleri anacak yüzünüz mü var? Siz Kandil’e gidin. Neden Çanakkale’ye gidip şehitlerin ruhuna azap çektiriyorsunuz. Ya şehitlerden, Mehmetçikten yana olacaksın ya da PKK’dan yana olacaksın. Ya Atatürk’ten yana olacaksın ya Venizelos’tan yana olacaksın. Bunun üçüncü yolu yok” diye konuştu.