MHP’li Vural’dan “Ustanın Hikayesi”ne Müslüm Gürses’li fon müziği önerisi

MHP’li Vural’dan “Ustanın Hikayesi”ne Müslüm Gürses’li fon müziği önerisi
6 Eylül 2013 13:49

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan ‘Ustanın hikayesi’ adlı belgeseli eleştirerek, “Program belgeselden çok ‘Yasemin’in penceresi’ne benzemiş. Yapılan, belgesel değil yağlama seli” dedi. Belgesele fon müziği de öneren Vural, “Müslüm Gürses’in, ‘Çilesiz bir günüm olmadı gitti. Bilmedim ömrümün suçu ne usta. Mutluluk kapımı çalmadı gitti. Dalımda bir yaprak görmedim usta. Murat yalan imiş, umutsa hayal. Bıktım ben usta dertler zincirine vuruldum usta’ şarkısını kullansınlar” diye konuştu.

 

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir’de partisinin Balçova İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yapılan ‘Ustanın Hikayesi’ belgeselini eleştirdi. Dün yaptığı açıklamada Başbakan’ın tencere ve tavayla ilgilendiğini öne sürerek ‘Tavacı Recep Usta’ diyen Vural bu kez vatandaşın Başbakan Erdoğan’a gönderdiği şarkıları anlattı. Vural, Müslüm Gürses’in, ‘Ustanın çilesiz bir günüm olmadı gitti. Bilmedim ömrümün suçu ne usta. Mutluluk kapımı çalmadı gitti dalımda bir yaprak görmedim usta’ şarkısının belgesin fon müziği olmasını önerdi. Vural, programın belgeselden çok ‘Yasemin’in penceresi’ adlı programa benzediğini belirterek, “Bu yapılan, belgesel değil yağlama seli. Murat yalan imiş umutsa hayal bıktım ben usta dertler zincirine vuruldum usta. Belki radyolar bu şarkıyı ustaya gönderebilirler” dedi.

 

 

KAN, BARUT VE SAVAŞ ÇIĞLIKLARI ATILIYOR

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hükümet’in Suriye’ye müdahalenin Türkiye’nin menfaatlerine aykırı olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

 

“G- 20 zirvesi Suriye krizinin damga vurduğu bir zirve oldu. Başbakan bugüne kadar Suriye politikasını yeniden değerlendirerek bu politikada, sorunu rejim meselesinden çıkarıp iç savaş sürecine soktuğunu görüp yeni hamleler yapması gerekirken maalesef bu yanlış politikadan dönmedi. G-20 savaş baronlarının pazarlık zirvesine dönmüş bulunmaktadır. Bu, uluslararası düzen açısından ve milli menfaatlerimiz açısından son derece tehlikeli bir noktaya doğru gitmektedir. Başbakan bu gelinen süreç içinde diplomasiyi ve iç savaşı bitirecek adımları ön plana alması gerekirken diğer aktörleri devletleri de içine alabilecek çok gergin bir sürece doğru götürmektedir. Kan, barut ve savaş çığlıkları atılıyor. Türkiye gibi bir ülkenin evladı olarak kanı gözyaşını füzeyi bombayı teşvik eden politikaları ülke menfaatlerine aykırı görüyorum.”

 

YEŞİL DOLAR, ORTADOĞU’YU KAN KIRMIZISINA ÇEVİRİYOR

 

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Suriye bir müdahalenin parasını ben veririm demek suretiyle taşeron kullanıyor. Bu İslam dünyası için çok acı verici bir tablodur. Para Körfez ülkelerinden, bomba, füze ABD’den destek de Recep Tayyip Erdoğan’dan. Yeşil dolar, Ortadoğu’yu kan kırmızısına çeviriyor. Bu müdahale, dolar baronlarına hizmet edecektir. Bundan savaş baronları kazanacaktır. G-20 zirvesinde Türkiye’nin milli menfaatlerine uygun bir politika geliştirmesi fırsat iken ortak operasyonlar acil müdahale kavramlarıyla yanı başımızdaki komşumuzla drama gidiyoruz.”