MHP’li Vural: Hükümet, milletten toplanan vergilerle El Nusra’yı destekliyor

MHP’li Vural: Hükümet, milletten toplanan vergilerle El Nusra’yı destekliyor
20 Eylül 2013 11:26

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Türkiye’nin Suriye politikasını sert dille eleştirerek “Uygulanan politika İslami bir politika değildir” dedi.

 

İran Fars Haber Ajansı ile özel bir mülakat yapan Oktay Vural, Türkiye’nin Suriye politikasında “çıkmaz sokağa girdiğini, izlenen politikanın ülkenin milli menfaatlerini bozduğunu” öne sürdü.

 

TÜRKİYE, ABD’NİN AĞZINA BAKIYOR

 

Türk Hükümetinin Suriye ile ilgili “sağlıklı bir dış politika ekseni” oluşturamadığı için “edilgen bir politika ile Türkiye’yi önemli risk ve tehditlerle” karşı karşıya bıraktığını söyleyen Vural, Türk hükümeti için “ABD’den talimat gelmeden, ABD istemeden, Obama istemeden, rızası olmadan adım bile atamazlar, nefes bile alamazlar” sözlerini kullandı.

 

Oktay Vural, Türkiye’nin “ABD’nin ağzına baktığı” savını da dile getirdiği mülakat sırasında “Büyük devlet olmaktan bahsedenlerin kimlerin taşeronluğunu yaptığını görüyoruz” dedi.

 

HÜKÜMET, MİLLETTEN TOPLANAN VERGİLERLE EL NUSRA’YI DESTEKLİYOR

 

MHP’li Vural, “Hangi yetkiyle siz bu milletin vergileriyle komşu bir ülkedeki muhalefeti destekliyorsunuz? TBMM’den ne zaman yetki aldınız?” eleştirilerini de dile getirdiği mülakat sırasında şu ifadeleri de kullandı:

 

“Milletten toplanan vergilerle El Nusra’yı, İhvan’ı hangi yetkiyle destekliyorsunuz? Birtakım örgütler ülke topraklarını üs olarak kullanıyorsa, rahatça girip çıkıyorsa, bu izni kim veriyor, bunun hukuki meşruiyeti var mıdır?”

 

Oktay Vural, Türkiye’nin Suriye konusundaki milli egemenliğinin “delik deşik” olduğunu, Türkiye’ye yönelik risk ve tehditlerin giderek arttığını savunduğu mülakat sırasında “Türkiye’nin Suriye politikası İslami de değildir. İslamiyet’te Müslümanı Müslümana kırdırmak doğru değildir” şeklinde konuştu.