MHP’li Vural: AKP dış politikaya PKK’yı ortak yapmıştır

MHP’li Vural: AKP dış politikaya PKK’yı ortak yapmıştır
23 Ağustos 2013 16:14

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “AKP’nin dış politilakaya PKK’yı ortak yaptığını belirterek Barzani, Müslim ve birde Öcalan.”

 

Görülmetedir ki bugün AKP dış poliktikada PKK’yı ortak yapmıştır. Barzani Müslim ve Öcalan da adeta yeni Orta Doğu’nun şekillenmesinde AKP’nin çözüm ortağı olmuştur. Bugün Türkiye geleceğini PKK’ya ve Öcalan’a bağlamıştır. Erdoğan bugün Öcalan’ın ipine sarılmıştır.” dedi.

 

TÜRKİYE AÇILIM HURDALIĞI HALİNE GELDİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yarın Konya’da düzenleyeceği ‘Türkçe Mitingi’ öncesi Konya’ya gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AKP hükümetinin yürüttüğü politika nedeniyle Türkiye’nin büyük risklerle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Vural, AKP yürüttüğü politikalar ve kendisine özgü olarak adını koyduğu açılımlarla geçen bu 11 yıl içinde Türkiye AKP’nin ürettiği ‘Açılım hurdalığı’na dönüşmüştür. AKP’nin bu açılımı Türkiye’nin düşmanlarını memnun etmiş, menfaatlerini ve bekasını tehlikeye sokmuştur. Ön görüsüz ve beceriksiz süreçlerle Türkiye bugünkü manzaralarla karşı karşıya kalmıştır.

 

BAŞBAKANIN SORUMLULUĞU YOK MUDUR?

 

Hükümetin Ermeni açılımının fiyasko ile sonuçlandığını belirten Vural, Ermeni açılımının Ermeni Diyasporası’nın umudu haline dönüştüğünü söyledi. Hükümetin Irak politikasının da çöktüğünü ifade eden Vural, “Bugün Mısır’a bakarken, geçmişten bugünlere bakmak lazım. Irak’ta ne oldu. Demokrasi ve barış gelecekti. 1,5 milyon Müslüman öldürüldü. Çocuklar öldürüldü, katledildi. Her gün 50 kişiyi öldürülüyor. Bu tablo içerisinde bu coğrafyaya demokrasi barış ve huzur getireceğiz diye yol açanların sorumluluğu yok mudur. Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanı olan sayın Başbakanın sorumluluğu yok mudur Bu sorumluluk hissedilmez mi acaba. Bugün malesef Türkiye Irak’ta geriye düşürülmüştür.” diye konuştu.

 

VEBALİ KİMİN ÜZERİNE?

 

ABD’nin Esad’ın Suriye’den gitmesi gerektiğini söyledikten sonra Türkiye’de de Esad’a karşı muhalifleri güçlendirecek adımlar attığını belirten Vural, şöyle konuştu:

“Bugün geldiğimiz noktada Türkiye Suriye’deki çatışmanın parçası haline gelmiştir. Orada dökülen kan ve gözyaşı, sıkılan silahlar, kurşunlar, bombalar Türkiye’den gidense bunun vebali kimin üzerindedir. Türkiye eğer Suriye’deki bir çatışmanın parçası halindeyse orada insanların öldürülmesinin tetikçileri, kurşunları, bombaları Türkiye ile ilişki içerisinde gösteriliyorsa ne diyeceğiz bu tabloya. Nasıl izahat vereceğiz?” Vural, Türkiye’nin Mısır konusunda etkili olmadığını. AB’yi etkilemeyerek, İslam Ülkeleri İş Birliği Teşkilatını ve Arap ligini bile toplantıya çağıramadığını kaydetti. .

 

PKK DIŞ POLİTİKAYA ORTAK

 

AKP’nin dış politikada PKK’yı ortak yaptığını ifade eden Vural, “Barzani, Müslim ve bir de Öcalan. Görülmektedir ki bugün AKP dış politikada PKK’yı ortak yapmıştır. Barzani Müslim ve Öcalan da adeta yeni Orta Doğu’nun şekillenmesinde AKP’nin çözüm ortağı olmuştur. Bugün Türkiye geleceğini PKK’ya ve Öcalan’a bağlamıştır. Erdoğan bugün Öcalan’ın ipine sarılmıştır. Başka sarıldığı ip yoktur. Siyasal çözüm arayışı statü ve özgürlük eksesine odaklanmıştır. Bu coğrafyada etkin kimliklere kollektif haklar vererek statü ve egemenlik arayışı ve Öcalan’a özgürlük arayışı barış süreci olarak Türkiye’ye hazmettirilmek istenmektedir.”  diye konuştu.

 

FERAŞİN YAYLASINDA NELER OLUYOR

 

PKK yöneticilerinin devleti tehdit ettiğini ileri süren Vural, PKK yöneticilerinin halk savaşından bahsederek iç savaş hazırlığı yaptığını ve PKK’nın bugün AKP sayesinde Kürt kökenli insanlarla bütünleştirildiğini söyledi. Görüntü ve fotoğraflarla Feraşin yaylası’ndaki PKK’lıları gösteren Vural, şunları söyledi:

“Feraşin yaylasında neler oluyor. 2 metrelik sarı, kırmızı, yeşil duvarlar içerisinde PKK anıtları açılıyor. Bu tabloyu gören analar ağlamıyor mu Türk Bayrağı’nın yanına PKK paçavrasının asıldığı bir tablo çözüm müdür Barış mıdır Çözüm bayraktan, milletin dilinden, milletin adından, Cumhuriyetten vaz geçmek midir  Barış dediğiniz PKK’ya teslimiyet midir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çekilmesi, karakolların kapatılması mıdır Bu millet bu tabloları görmemek için analar ağladı. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da ağladı. Terörle mücadelede ağladı. Bayrak inmesin, paçavralar onun yanına konmasın, milletim bölünmesin diye analar ağladı. Neyi korumak için mücadele ettik.”