MHP'li Faruk Bal:'Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'yi getirdiği nokta burasıdır'

MHP'li Faruk Bal:'Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'yi getirdiği nokta burasıdır'
9 Ağustos 2013 18:13

MHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Faruk Bal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu eleştirerek, Lübnan’da Hizbullah terör örgütünün, Türkiye’ye hedef alan çatışma içerisinde olduğunu söyledi.

 Lübnan’da 2 Türk pilotunun kaçırıldığını hatırlatan Bal, “Sayın Dışişleri Bakanı’nın ‘derin stratejik’ düşüncesine hitap ederek söylemek istiyorum ki, Türkiye’yi getirdiği nokta burasıdır” dedi.

Milletvekili Faruk Bal, Konya’da partisinin bayramlaşma programına katıldı. İl binası önünde yapılan bayramlaşmada konuşan Faruk Bal, Ak Parti iktidarını eleştirdi. Bal, ”Bu iktidarın her yaptığını sanki ilahi bir emrin icrası gibi gören gözlerdeki perdenin kaldırılması için bu mübarek günde Allah’tan niyaz edip duada bulunuyorum” diye konuştu.

SIFIR SORUN

İktidarın, Türkiye’yi dış politikada sıfır sorunla aldığını ifade eden Faruk Bal, Ak Parti iktidara geldiğinde dış politikada sorun bulunmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İran ile görünen bir sorunumuz yoktu. Azerbaycan ile sorunuz yoktu. Suriye ile Apo’nun teslim alınmasından veya edilmesinde sonra ciddi bir sorunumuz yoktu. Irak ile PKK dışında ciddi bir sorunumuz yoktu. Sıfır sorun uygulamasıyla başlayan Ak Parti’nin dış politikasına 2013 itibariyle baktığımızda bir top sevdası uğruna Ermenistan ile başlayan ve Azerilerin, Ermeni politikalarına kurban edilmeleri neticesinde hem Ermenilerle sorunlarımız derinleşti. Bir millet iki devlet diyecek kadar birbirimizle yakın milli ve tarihi kardeşliğimiz olan Azeri kardeşlerimizi küstürdük ve aramızda sorun derinleşti. Irak merkezi yönetimiyle ciddi sorunlarımız var. AK Parti’nin doğumuna vesile olduğu peşmerge Barzani devletçiği yapısı ile Türkiye barış ve kardeşliğin içerisinde, onun karşısında da Irak’ın merkezi yönetimiyle hasım hala gelmiştir.”

KAÇIRILAN TÜRK PİLOTLARI

Türkiye’nin Lübnan ile daha önce ciddi bir sorunlarının olmadığını belirten Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim Lübnan ile çok ciddi bir sorunum yoktu. Şimdi Lübnan’da Hizbullah, Türkiye’yi hedef alan çatışmalar içerisindedir. Bugün ki habere göre de 2 Türk Hava Yolları pilotu, muhtemelen Hizbullah kaçırılmıştır. ‘Bir ayağı Konya’dan, diğer ayağı dünyadan’ diye pazarlanan sayın Dışişleri bakanının ‘derin stratejik’ düşüncesine hitap ederek söylemek istiyorum ki, Türkiye’yi getirdiği nokta burasıdır.”