MHP’li Adan, “Demokratikleşme paketinde made in PKK damgası var”

MHP’li Adan, “Demokratikleşme paketinde made in PKK damgası var”
28 Eylül 2013 12:55

MHP’li Celal Adan, Demokratikleşme Paketi’ni eleştirerek; “Bu paket “Made in PKK” damgası taşımaktadır. Çünkü bu paketin muhatabı da, mimarı da PKK ve teröristbaşıdır” dedi.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, bugün düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. MHP’li Adan, ‘Demokratikleşme Paketi’nin PKK’nın istekleri ve talepleri doğrultusunda hazırlandığının ortaya çıktığını iddia ederek şunları söyledi;

 

“Paket üzerinde hükümet ile teröristbaşının pazarlık yaptığı gün gibi ortadadır. Paketin demokrasi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Demokrasi kılıfı giydirilen bu paket, ihanet belgesinden başka bir şey değildir. Bu paket “Made in PKK” damgası taşımaktadır. Çünkü bu paketin muhatabı da, mimarı da PKK ve teröristbaşıdır. Yalnızca teröristi ve onların sözcülerini memnun eden bir paket, bir demokrasi olabilir mi? Sözüm ona pakette süslü cümlelerle milletimizin ağzına bir parmak bal çalıp, teröriste tepsi dolusu kaymaklı ekmek kadayıfı sunmanın neresi demokrasidir? Teröristbaşı Öcalan hükümete ‘format atmaktan’ bahsetmektedir. Bu ne cür’ettir. Teröristbaşı bu cesareti nereden almaktadır? Sayın Başbakan’ı geçtik, neden tek bir AKP sözcüsü çıkıp bu kepazeliğe cevap verme cesareti göstermemektedir? Onca Bakan, onca AKP milletvekili neden suskundur? Bu paket Türkiye’yi böler. Bu paket PKK’ya meşruiyet kazandırır. Terörü bitirmek yerine, teröristi daha da cesaretlendirir. Önü alınması mümkün olmayan, öngörülemeyen sorunlar yaratır.”

 

“KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ”

 

Demokratikleşme paketiyle birlikte Türkiye’nin kuruluş felsefesi, ülkü, hedef ve ideallerinin tartışmaya açılacağını öne süren Adan;

 

” Milletin gözüne bakacağına, teröristin ağzına bakan bir anlayışı ve zihniyeti kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Başbakan sözde demokratikleşme paketini 30 Eylül’de, yani TBMM açılmadan bir gün önce açıklayacağını söylemişti. 30 Eylül’e iki gün var. Biz MHP olarak, milletimize ve ülkemize olan sorumluluk duygumuzla, Sayın Başbakan’a bir kez daha seslenmek ve uyarmak istiyoruz. Yol yakından vazgeçin. Bulunduğunuz yer köprüden önce son çıkıştır. Aklınızı başınıza toplayın. PKK’yı devlete ortak etmeyin. Binlerce şehidimizin kemiklerini sızlatmayın. Teröriste değil milletimize kulak verin. Kötü sonuçları çocuklarımıza, torunlarımıza kadar uzanacak bu tahribata daha fazla hizmet etmeyin. Tarih karşısında da, milletimizin vicdanında da sonsuza kadar kendinizi mahkûm edecek ihanet senaryolarına taşeronluk yapmayın. Bizim demokrasiyle problemimiz yok. Demokrasiye sözümüz yok. Fakat bu paketin içinde de demokrasi yok. Bu paket milletimizi ayrıştırır, kamplara böler. Demokrasi adı altında, Türkiye’yi ‘her türlü kurguya, oyuna ve provokasyona açık bir ülke’ haline getirmeyin. Aksi halde sizi biz de affetmeyiz, milletimiz de affetmez, tarih de affetmez” ifadelerini kullandı.