MHP’den Arınç’a “densiz” yanıtı: Yaşından başından utanmadan…

MHP’den Arınç’a “densiz” yanıtı: Yaşından başından utanmadan…
25 Eylül 2013 14:04

MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın büyük bir haddini bilmezlikle MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında densiz ifadesini kullandığını” belirterek, “Yaşından başından utanmadan sokak adamı gibi ağzını bozan Arınç’ı bu densizliğe ve ölçüsüzlüğe iten sebep bellidir. MHP, iktidarın PKK ve elebaşıyla ilişkilerini deşifre etmiş, AKP’nin ipliğini pazara çıkarmıştır” açıklamasında bulundu.

 

MHP’li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada “AK Parti iktidarının PKK-BDP ikilisini memnun etmek için ileri demokrasi kisvesine büründürerek verdiği affedilmez tavizlerin karşısında kamuoyundan gelen olumsuz tepkilerin, hükümet çevrelerinde büyük rahatsızlığı yol açtığını” savundu. Bunun üzerine hükümet sözcülerinin derhal harekete geçerek “kamuoyu vicdanını yansıtan muhalefet partilerinin başında gelen MHP’ye koro halinde saldırmaya başladığını” anlatan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Hükümet sözcülerinin MHP’yi hedef alan hücumlarına son örnek, Bursa’da düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın büyük bir haddini bilmezlikle MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli hakkında densiz ifadesini kullanması olmuştur.

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, sözde demokratikleşme paketi hakkında ‘PKK’nın başarısı’ değerlendirmesini yapmakta haklıdır. Çünkü paketin içinde ne varsa yıllardan beri bölücü örgütün ve onun parlamentodaki sözcülerinin talep ettiği hususlardır. PKK-BDP ikilisinin görünüşte bu paketi eleştirmesi ise danışıklı dövüştür ve ‘İstemem, yan cebime koy’ türünden siyasi bir taktiktir.

 

Bahçeli’nin hakikatleri kamuoyuyla paylaşması gayet doğaldır. Normal olmayan, MHP Liderinin haklı eleştirileri karşısında AKP sözcülerinin takındığı hoşgörüsüz, anti demokrat ve haşin tutumdur. Arınç başta olmak üzere bütün iktidar sözcülerinin ağzından nefret, kin ve garez damlamaktadır.

 

Bülent Arınç’ın kullandığı ifade, AKP iktidarının özüyle sözünün birbirinden ne karar farklı ve temsilcilerinin de ne kadar mürai olduğunun delilidir.”

 

Arınç’ın, Bahçeli’nin yorumunu “Sorumsuzca ifade edilmiş ve kötülemenin ötesinde nefrete yöneltmek için söylenmiş bir söz” olarak nitelendirmesinin ise, tam bir komedi olduğunun altını çizen MHP Genel Başkan Yardımcısı, “Yaşından başından utanmadan sokak adamı gibi ağzını bozan Arınç’ı bu densizliğe ve ölçüsüzlüğe iten sebep bellidir. MHP, iktidarın PKK ve elebaşıyla ilişkilerini deşifre etmiş, AKP’nin ipliğini pazara çıkarmıştır. MHP, AKP’nin demokrat örtüsünü kaldırmış; işbirlikçi, tavizci yüzüyle dikta heveslisi kisvesini ortaya çıkarmıştır. İktidar sözcülerini ölçüsüz huşunete, seviyesiz bir üslupla partimize saldırmaya iten asıl sebep budur. Demokratikleşme Paketi daha Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmadan önce paketin içeriği hakkındaki değerlendirmelere iktidardan gelen aşırı tepkiler, meselenin paket belli olduktan sonra nasıl bir istikamet alacağını ortaya koymaktadır” dedi.