MHP AKP’nin yedek lastiğidir

MHP AKP’nin yedek lastiğidir
13 Mayıs 2016 12:27

Öyle bir parti düşünün ki,kendi muhalefette olsun,genel başkanı her gurup toplantında her mitinginde her toplantısında iktidar partisine saydırsın demedik laf bırakmasın ağır hakaretlerde bulunsun. Bu hakaretler iki insan arasında olsa sonu cinayetle sonuçlanır.Ama sonunda dönüp dolaşıp o muhalefet partisi iktidar partisinin her sıkıştığı noktada imdadına koşup hizmetine girsin.

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 
Olmaz böyle demeyin oluyor. O muhalefet partisi MHP, iktidar partisi AKP’dir.

 

AKP Türkiye’de düzeni değiştirmek,iktidarını biraz daha perçinleştirmek mi istedi bu konuda TBMM’de zorlanıyor mu,MHP tüm gücüyle AKP’nin yanında, Recep Tayip Erdoğan’ın emrinde oldu. Bu dünde böyleydi bu günde böyle. Bakmayın siz Devlet Bahçeli’nin AKP ve Erdoğan hakkında esip gürleyip sallamalarına her istendiğinde AKP’nin emrinde oldu . Yeniden/yine AKP’nin emrinde olacaktır.

 

AKP’nin sıkıştığı konularda, MHP ve Bahçeli nerede yetişip yardımcı oldu AKP’yi hangi sıkışık durumlardan kurtardı ona bakalım. Hafızalarda taze olduğu için sondan başa doğru gidelim.

 

7 Haziran seçimlerinde tek başına hükümet kuramaması ile bir anlamda yenilgiyi tadarak tek başına iktidar şansını yitiren AKP’nin ve Erdoğan’a yeniden bir şans verme adına her formüle hayır diyerek 1 Kasım’daki erken seçimim yolunu açtı.

 

TBMM başkanlığı seçimleri ile bu destek devam etti.Başkanlık seçimlerinde, Son tura iki aday kaldı biri AKP’nin adayı İsmet Yılmaz diğeri CHP’nin adayı Deniz Baykal. Mantıksal olarak muhalefet ne ister iktidar partisinin elinden bir makamı alarak onu yıpratmak ister. Bu anlayış doğrultusunda muhalefetten birisinin bu göreve seçilmesini ister.MHP ne yaptı 78 Milletvekiline çekimser oy kullandırarak Deniz Baykal’ın 182 oyuna karşılık 248 oy alan İsmet Yılmaz’ın Meclis başkanlığına gelmesinin yolunu açtı.
Şimdi gerilere giderek MHP hangi stratejik konularda AKP’nin önünü açtı.

 

İktidarı ele geçiren AKP’nin ana hedefi Cumhurbaşkanlığı makamına dinsel anlayışına uygun birini seçtirerek devleti ele geçirme işlemini tamamlamak istiyordu. Çankaya ,Cumhuriyetin temsil makamıydı bu makam ele geçirilerek rövanş alınmış olacaktı.

 

2007 yılında TBMM’nin Cumhurbaşkanını seçmesi için 367 sayısal çoğunluğu arandığında bu sayıyı dolduramayan AKP’nin imdadına yetişen MHP verdiği sayısal destekle Abdullah Gülün AKP noteri olarak Cumhurbaşkanı sıfatıyla Çankaya köşküne çıkışını sağladı.
2012 yılında dindar ve kindar bir nesil yetiştirme niyetinde olan AKP laik çağdaş eğitimi terk ederek dinsel ağırlıklı 4+4+ 4 denen eğitim sistemini allak bullak eden eğitim sistemine geçişi TBMM’de MHP’nin verdiği destekle yaşama geçirdi.

 

2013’te AKP’nin dinin bir emri olduğu gerekçesi ile getirdiği alkol düzenlemesi Devlet Bahçeli’nin “yeni nesli korumak için güzel bir tedbir başlangıç olarak görmek lazım” yönündeki demecinin ardından AKP ve MHP ortaklığı ile TBMM’de yasalaştı.

 

AKP’nin talan yalan soygun dolu iktidarına bir başkaldırı olan gezi olayları ve 1 Mayıs’ın Taksim meydanında kutlanma istekleri karşısında AKP ile aynı safta yer aldı. AKP iktidarının yarattığı tüm olumsuzluklara karşı hiçbir toplumsal muhalefet içerisinde yer alarak miting gösteri türü protesto hareketleri ile mücadele içerisinde olmadı.

 

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gündeme geldiğinde Türkiye’de kimsenin tanımadığı biri Eklemeddin İhsanoğlu’nu çatı adayı olsun diye CHP’nin değil ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklını çelerek sorunsuz bir şekilde %52 ile Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin aktörlerinden biridir MHP ve Bahçeli.

 

7 Haziran seçimlerin hemen ertesi günü daha resmi sonuçlar açıklanmadan 8 Haziran günü “ne zaman erken seçim olacaksa o zaman erken seçim olur” diye basına açıklama yapan MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin niyetinin ne olduğunu kimse anlayamadı.

 

Daha sonra erken seçime gitmek isteyen AKP ve Erdoğan koalisyon görüşmelerini çıkmaza sokarak 1 Kasımda erken seçim kararı aldılar.

 

Devlet Bahçeli’nin ortada fol yok yumurta yokken 8 Haziran günü erken seçim istemesinin esrarı Tuğrul Türkeş’in 5 Ekim’de yaptığı basın toplantısında açığa çıkar gibi oldu.Türkeş “Bahçeli 7 haziran gecesi 3 telefon görüşmesi yaptı bu görüşmeyi kimle yaptı” diyerek Türkeş’in Erdoğan’la görüştüğünü ve o gece atılacak adımlarda ortak hareket etme kararı aldıklarını ima etti.

 

Son olarak MHP’nin Olağanüstü kurultay sürecinde yaşananlardan gördük ki Bahçeli “Ver Bilali al iktidarı” noktasından “Ver kurultayı al desteği” noktasına geldi.AKP’ye desteği gizlemeye gerek görmeden “hükümete verdiğimiz verdiğimiz fiili destek hukuki desteğe dönüşebilir” diyerek MHP’nin artık AKP için arka bahçe olduğunu ayan beyan ortaya koydu.
Şimdi bu yapılan desteklere bakarak gel MHP, AKP’nin yedek lastiği deme.

 

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu