MHK İLE TEKNİK DİREKTÖRLERİN BULUŞMASI SONA ERDİ

MHK İLE TEKNİK DİREKTÖRLERİN BULUŞMASI SONA ERDİ
12 Ağustos 2013 22:31

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ TERİM: “BENCE DEĞERLİ, HERKESE KATKI SAĞLAYAN BİR TOPLANTI OLDU”
MERKEZ HAKEM KURULU BAŞKANI ALP: “BURADA BÖYLE BİR TOPLANTININ YAPILMASI, TÜRK FUTBOLUN GELECEĞİ ADINA SON DERECE ÖNEMLİYDİ”
Merkez Hakem Kurulu, 2013-2014 Futbol Sezonu öncesi Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımların teknik direktörleri ile bir araya geldi.
İstanbul The Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirilen programa, MHK Başkanı Zekeriya Alp, Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eskişehirspor Antrenörü Mutlu Topçu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ile FIFA hakemler Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek ve Halis Özkayha katıldı.
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, toplantının amacının karşılıklı görüş alışverişi olduğunu belirterek, “2013-2014 Futbol Sezonu’nun başlamasına günler kala Spor Toto Süper Lig’de görev yapan teknik direktörlerimiz ile bir araya gelmek istedik. Arzumuz, hocalarımız ile hakemlerimiz arasında ikili ilişkilerin gelişmesini sağlamak. Dün akşam oynanan Süper Kupa maçını kazanan Fatih (Terim) Hocamı kutluyorum. Akşamki futbol ve centilmenlik için de her iki hocamı ayrıca kutluyorum. Sezon öncesi tüm hocalarımıza ve hakemlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Görüşmede, teknik direktörler maçlarda yaşadıkları sorunları, hakemler ise teknik kadrolardan beklentilerini dile getirdi. MHK ve teknik direktörler, ortak seminer ve eğitim programları düzenlenmesi, takım kaptanlarının bu eğitim ve toplantılara katılması, müsabaka sonrasında hakemle ilgili konuşulmaması, kart uygulamalarında standardın yakalanması ile kulübede ve sahada seyirciyi tahrik eden davranışların ortadan kaldırılması konuları ele alındı.
MERKEZ HAKEM KURULU BAŞKANI ALP: “BURADA BÖYLE BİR TOPLANTININ YAPILMASI, TÜRK FUTBOLUN GELECEĞİ ADINA SON DERECE ÖNEMLİYDİ”
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
Toplantıya sadece 9 takımın teknik direktörünün katıldığını belirten Alp, “Bazı arkadaşlar mazeretlerini bildirerek, bazıları da bildirmeden gelmediler. Burada böyle bir toplantının yapılması, Türk futbolun geleceği adına son derece önemliydi. Gönül isterdi ki hepsi buraya katılsın. Maalesef gördüğünüz gibi son derece eksik bir kadro ile toplantı yapmak durumunda kaldık” dedi.
Geleceğe dönük anlamlı bir toplantı yaptıklarını dile getiren Alp, “İlişkilerimizdeki sorunları, sıkıntıları paylaştık. Onların istediklerini, bizim istediklerimizi masaya yatırdık. Bu atılmış çok güzel bir adımdır. Bu adımı önümüzdeki haftalarda, aylarda devam ettirmek istiyoruz ve hakem camiası ile futbol camiasını çok daha sıkı bir birlik ve beraberlik içerisinde götürmek istiyoruz. Ümit ediyorum gelecekte bunun yararlarını göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Spor Toto Süper Lig’deki takımların teknik direktörlerinin Türk futbolunda son derece önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizen Alp, şunları kaydetti:
“Onlara, futbolcuları yönlendirip, futbolun kuralları çerçevesinde hareket etmelerini sağlarlarsa bize ve hakemlerimize son derece yardımcı olacaklarını ifade ettik. Onlar da bu çerçeve içerisinde gerekenleri yapacaklarının sözünü verdiler. Teknik direktörlerle hakemlerimiz birlikte çok güzel şeyler yapmak istiyoruz. Türk futbolunda bu bir milat olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü hakemlerimizin iyi maç yönetmesi, az hata yapması futbolcuların iyi niyetine bağlı. Bunu daha evvel de defalarca söyledim. Bu iyi niyeti sağlayacak olan kişiler de teknik direktörlerdir diye düşünüyoruz.”
Zekeriye Alp, toplantıda teknik direktörü yer almayan ekiplerden Trabzonspor’un mazeret bildirdiğini ancak Beşiktaş’ın mazeret bildirdiğine yönelik bir bilginin kendisine gelmediğini söyledi.
GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ TERİM: “BENCE DEĞERLİ, HERKESE KATKI SAĞLAYAN BİR TOPLANTI OLDU”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise, davetinden dolayı MHK Başkanı Zekeriya Alp’e teşekkür ederek, “Güzel bir yemek yedik önce, sohbet ettik. Arkasından dilekler, istekler ve olması gerekenleri güzel bir diyalogla ortaya koyduk. Çok da güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bundan sonra daha sık biraraya geleceğiz. Hatta bu gruba futbolcuların, takım kaptanlarının da katılması öngörüldü. Seminerlerle inşallah beraber olacağız” dedi.
Toplantıda yeni kuralların da konuşulduğunu vurgulayan Terim, “Bu önemli markanın korunması ve aşama katetmesi için neler yapabileceğimizi konuştuk. Çok faydalı oldu, samimiydi her şeyden önce. Dünyada yapılanların bir örneğiydi. Daha sık beraber olmak Türk futbolunun faydasına olacaktır. Bence değerli, herkese katkı sağlayan bir toplantı oldu” diye konuştu.
Toplantıda, daha sık biraraya gelme isteğinin ön plana çıktığını vurgulayan Terim, sözlerini şöyle tamamladı:
“Futbolun ana unsurları teknik adamlar, futbolcular ve hakemler. Eskiden bunun ismi taban birliğiydi. Bizsiz olmuyor, dolayısıyla futbola bu kadar emek veren insanların futbolu konuşmak ve daha sağılıklı bir şekilde bu oyunu oynamak için bir araya gelmelerinden doğal başka bir şey olamaz. Biz onlara şunu ifade ettik; gerek çalınan düdükler, gerekse çalınmayan düdüklerle ilgili herhangi bir istifhamımız yok bizim. Onların dürüstlüklerinden, düzgün olmalarından en az kendimiz kadar eminiz.”
ÖVÜNÇ ÖZDEM – İSTANBUL / DHA