Mersin’de ‘Savaşa hayır’ eylemi

Mersin’de ‘Savaşa hayır’ eylemi
29 Ağustos 2013 15:47

Mersin’de bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, düzenledikleri eylemde Suriye’ye destek verdi, hükümeti eleştirdi.

 

Aralarında CHP, İşçi Partisi, TGB yöneticileri ve üyelerinin bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Atatürk Caddesi’nde bir araya geldi. ‘Türkiye-Suriye kardeştir. Amerika kalleştir’ pankartının açıldığı eylem sırasında ‘BOP’unu da al git’, ‘Kimyasal Tayyip’, ‘Katil ABD, işbirlikçi AKP’, ‘Katil emperyalizm Ortadoğu’dan defol’ ve ‘Türkiye’nin bağımsızlık günü Suriye’nin bağımsızlık günü olsun’ dövizleri taşıyıp, Arapça ve Türkçe çeşitli sloganlar attı.

 

Eylemde konuşan CHP İl Başkanı Faruk Akar, yıllardır Ortadoğu halklarına mezalim uygulayan emperyalizme ‘hayır’ dediklerini belirterek şunları söyledi

 

“Irak’ta yaşananlar bugün Suriye’de de yaşanıyor. ‘Kimyasal silah var’ deniliyor, insanlar öldürülüyor, halk birbirine kırdırılıyor. Televizyonları seyrederken içim yanıyor. İnsanları otomatik silahlarla tarıyorlar. Bu vicdansızlıktır. Bu bölgenin, tüm yeraltı ve yerüstü güzelliklerini insanları öldürmek pahasına soymak isteyen güçler, bizi de kendi bölgemizde komşularımızla karşı karşıya getiriyorlar. Düne kadar ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyen Türkiye Cumhuriyeti, şimdi komşularıyla kavga halindedir. Bu bizim politikamız değil, böyle bir politikayı da istemiyoruz.”

 

SAVAŞ İSTEMİYORUZ

 

İşçi Partisi İl Başkanı Şükran Akal da, yurtta ve dünya da barış istediklerini ifade ederek, Türkiye’nin Suriye ile bir savaşın içinde yer almasına karşı olduklarını söyledi. TGB İl Başkanı Gökçe Bostancı ise, Türkiye’nin olası bir savaşta yer almasına karşı olduklarını, kardeş Suriye halkının ve Türk gençliğinin emperyalist çıkarlar uğruna ölmesine izin vermeyeceklerini belirtti.