‘Mersin mitingi cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk somut adımıdır’

‘Mersin mitingi cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk somut adımıdır’
6 Aralık 2021 10:38

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingini cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda attığı ilk somut adım olarak değerlendirdi.

 

 

 

 

CHP ve İYİ Parti’nin oylarının toplamının yüzde 40’ı aştığını; Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım partileri de katılınca Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte Millet İttifakı’nın oylarının yüzde 50’yi aştığını söyleyen Uğuroğlu, şöyle yazdı:

HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermesi ile Millet İttifakı’nın tek adayının alacağı oy oranı yüzde 60’lara yaklaşacak. 6 partinin oluşturduğu hukuk komisyonunun Millet İttifakı için hazırladığı, “Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim” çalışması tamamlanmak üzere. Sırada ilk olarak cumhurbaşkanlığı seçimi için yöntem belirlenmesi var.

 

-Tek aday mı?
-Ayrı ayrı aday mı?

Önce Millet İttifakı paydaşları bu konuda karar verecekler. Bugünden Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini söyleyeyim: -Tek aday…

O halde ikinci aşamaya geçmek kolay olacak ve şu sorunun yanıtı aranacak; -Millet İttifakı’nın adayı kim olacak? Mersin mitingi cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda; -Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk somut adımıdır. Anlaşılan o ki Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun iş birliği sonucunda; Berlin’de “Utanç Duvarı” nasıl yıkıldıysa, nasıl “Doğu Almanya” devleti yıkılıp, Alman milleti bütünleştiyse;

-TÜİK duvarı da, Sarayın duvarı da Cumhur İttifakı iktidarı da yıkılacaktır.

-Ucube Tek Adam Rejimi yıkılacak, millet bölünmekten kurtulacak,

-Türk Milleti hiçbir ayrımcılık yapmadan bütünleşecektir…

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.