Mersin Büyükşehir’in mahalle mutfağı: Kavurma, pilav, tatlı 3 TL

Mersin Büyükşehir’in mahalle mutfağı: Kavurma, pilav, tatlı 3 TL
26 Aralık 2021 22:20

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30 noktadaki Mahalle Mutfakları hafta sonu da hizmete girdi. Vatandaşlar cumartesi günü kavurma, pilav, tatlı ve ekmekten oluşan 3 çeşit yemeği 3 TL’ye satın aldı. Mutfak giderlerinin arttığını ve alım güçlerinin düştüğünü belirten dar gelirliler, Mahalle Mutfakları’na yöneldi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 noktada hizmet veren Mahalle Mutfakları’nın artık hafta sonları da açık olacağını sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuştu.

Dezavantajlı mahallelerde yaşayan dar gelirli vatandaşlar hafta sonu soluğu Mahalle Mutfakları’nda aldı. Vatandaşlar, Cumartesi günü kavurma, pilav, tatlı ve ekmekten oluşan 3 çeşit yemeği 3 TL’ye satın aldı.

 

 

ARTIK HAFTA SONLARI DA HİZMET VERİYOR

 

 

Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından 2020 yılının Mart ayında başlatılan hizmet, dezavantajlı mahalleler başta olmak üzere, kentteki devlet üniversitesi önlerinde de devam ediyor. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nde pişen 3 çeşit yemeği 3 TL’den satın alabiliyor.

 

 

“VATANDAŞLARIMIZ ZOR GÜNLER YAŞIYOR”

 

 

Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, Mahalle Mutfakları’nın sayısını 26’dan 30’a çıkardıkları belirterek,

“Vatandaşlarımızın zor günler yaşadığı bu dönemde, büyükşehir belediye başkanımızın da sosyal medya hesaplarından duyurduğu gibi artık hafta sonları da hizmet veriyoruz.

Bu hizmetimizi verirken yemeklerimizin kalitesinin özenine devam ederek; etli yemekler, bazen direkt et kavurma olmak üzere proteini ve besin değeri yüksek yemeklerle vatandaşlarımıza hem ekonomik hem de sağlık açısından desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.