‘Meral Hanım masayı dağıtırsa hepsini açıklarım’ demişti…

‘Meral Hanım masayı dağıtırsa hepsini açıklarım’ demişti…
5 Mart 2023 09:42

“Meral Akşener’in Altılı Masa’yı dağıtması halinde onunla ilgili belgeleri açıklayacağını” iddia ettiği için İYİ Parti’nin tepkisini çeken ve CHP ile ilişiği kesilen Yaşar Okuyan, Akşener’in Kılıçdaroğlu restinin ardından konuştu. “Benim için şaşırtıcı olmadı” diyen Okuyan, “İYİ Parti’nin intihar ettiğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir yıl önce bir dosya halinde bazı bilgiler verdiğini öne sürmüş, Akşener’in ‘bu bilgiler sebebiyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağını’ iddia etmişti.

Meral Akşener’in Altılı Masa’daki diğer partileri ağır sözlerle hedef aldığı açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği isimlerden biri de eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan oldu.

Okuyan, “Meral Hanım masayı dağıtırsa bunun bir bedeli olur, elimde belgeler var hepsini açıklarım” demişti. Akşener’in dünkü salvolarıyla birlikte yaşanan kırılmanın ardından Yaşar Okuyan’dan yeni bir açıklama geldi.

Independent Türkçe‘den Ali Kemal Erdem’e konuşan Okuyan, “açıklayacağım” dediği belgelere dair bir şey söylemese de Akşener’e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

“52 yıllık gazeteciyim. 52 yıldır da siyasi mücadelenin içinden geliyorum. Bu tecrübe demektir. Meral Hanım’ın geçmişini, ne yapabileceğini biliyorum” diyen Okuyan, “Bir sene önce 6’lı Masa kurulurken Sayın Kılıçdaroğlu’na arz ettim. ‘Bakın burada dikkat edin’ dedim. Benim için şaşırtıcı olmadı. Depremden iki gün önce bir mahali televizyonda ‘O bozacak. Bozmaya kalkma, sokağa çıkamazsın’ dedim. Benim içim rahat. İnsanlar daha iyi anladılar bizi. Problem yok” ifadelerini kullandı.

Okuyan “Bundan sonrasına dair öngörünüz nedir? Kılıçdaroğlu’nun seçilme şansı azaldı mı?” sorusu üzerine de şu değerlendirmede bulundu:

“Deprem olmasaydı çok daha net şeyler söyleyebilirdim. Depremin etkisi ölçümlenemediği için bu gelişme partiler adına ne getirir, ne götürür bilemiyorum. Arkadaşlar çalışıyorlar. Şu an ihtiyatlı konuşmamın nedeni depremin partilere artı ve eksi etkilerini bilmiyor olmamdan kaynaklanıyor. Onu bilirsem daha net konuşurum. Ama ben İYİ Parti’nin intihar ettiğini düşünüyorum.”