Menzil Cemaati’nin şirketi AKP döneminde İBB’ye sabun ve ramazan erzağı satmış

Menzil Cemaati’nin şirketi AKP döneminde İBB’ye sabun ve ramazan erzağı satmış
14 Nisan 2023 08:04

Depremin ardından Kızılay’a gıda sattığı iddia edilen Menzil Cemaati’nin AKP döneminde İBB’ye de kalıp sabun ile Ramazan erzağı sattığı ortaya çıktı. AKP’li ilçe belediyeleri de Menzil’den gıda satın aldığı belirtildi.

 

 

BirGün gazetesinin haberine göre; Menzil Cemaati’nin ticari faaliyet yürüttüğü şirketlerinden biri de Nakış Toptan Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. Bu şirket aracılığı ile cemaatin 9 Aralık 216 tarihinde İBB iştiraki İSPARK’a 84 bin 807 TL bedelle kalıp sabun sattığı açığa çıktı. Aynı şirket 19 Temmuz 2013 tarihinde de yine İSPARK’a 130 bin 542 TL bedelle ramazan erzağı sattı.

 
Belediyeler da gıda malzemesi satın almış

 
Ayrıca Nakış Toptan Gıda Şirketi’nin AKP’li belediyeler ile kurduğu diğer ticari ilişkiler ise şu şekilde:

29 Nisan 2020: Kocaeli’ndeki AKP’li Körfez Belediyesi 277 bin TL’lik erzak kolisi

26 Haziran 2012: İstanbul’daki AKP’li Bayrampaşa Belediyesi’ne 283 bin TL’lik gıda malzemesi

7 Haziran 2012: İstanbul’daki AKP’li Esenler Belediyesi’ne 120 bin TL’lik gıda malzemesi satıldı.

 

 

6 Şubat’ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından Kızılay’ın, Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda isimli bir şirketten gıda malzemesi, yardım kolisi satın aldığı iddia edilmişti. Depremzedeler için yapılan bu alımın ihalesiz olarak gerçekleştirildiği öne sürüldü. Menzil Cemaati’ne mensup olduğu bilinen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın bu alıma aracılık ettiği, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ise bilgisi olduğu belirtildi.

Ayrıca Nakış Gıda firmasının ofisi, Menzil Cemaati’nin İstanbul’daki merkezi olan Tuzla’daki Semerkant Kültür Merkezi’nin içerisinde yer alıyor.

Menzil Cemaati’ne bağlı Beşir Derneği, GENÇKON, Semerkand Vakfı ve TUMSİAD tarafından kısa bir süre önce yayımlanan ortak açıklamada, Cumhur İttifakı’na destek verileceği ifade edilmişti.