Memurların zamlı maaşı 2 parça halinde yatacak!

Memurların zamlı maaşı 2 parça halinde yatacak!
14 Ocak 2023 10:00

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılan zammın yüzde 30’a çıkartılmasına ilişkin hükümleri de içeren torba kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak yasanın gecikmesi nedeniyle memurlar zamlı maaşlarını 2 parça halinde alacak.

 

 

Memurların hesabına 15 Ocak’ta maaş zammının yüzde 16,48’lik kısmı yatacak. BirGün’ün haberine göre, Kalan 13,52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplarına geçirilecek.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi. AKP Grubu’nda sözleşmeli personel ile ilgili açıklama yapan Elitaş memur ve emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşlarının ne zaman yatacağıyla ilgili “Birkaç gün gecikmeyle olur” ifadelerini kullandı.

Elitaş, “Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15’inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur” dedi.

 

Geçen yıl da memurların yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammına 2,5 puanlık ilave yapılmasına ilişkin kanun 19 Ocak’ta TBMM’de kabul edilmiş ve 21 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu nedenle memurlar geçen yıl 2,5 puanlık ilave zam farkını daha sonra alabilmişlerdi.

Emekli aylıkları Emekli Sandığı’nda her ayın 1’i ila 5’inde; SSK’lilerde 17’si ila 26’sında BAĞ-KUR’lularda ise her ayın 25’i ila 28’inde ödeniyor. Yüzde 30 zammın SSK ve BAĞ-KUR’luların emekli aylığı ödemelerine yetişmesi bekleniyor. Emekli Sandığı mensuplarının ocak dönemi ödeme tarihi 1 Şubat olduğu için zamlı maaşlar şubat ayında ödenecek.