Mehmet Sevigen: Sanki bir güç eski partilileri istemiyor

Mehmet Sevigen: Sanki bir güç eski partilileri istemiyor
5 Mayıs 2021 08:07

Devlet Eski Bakanı ve CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Polemik Haber’e çok özel açıklamalar yaptı. CHP’deki gelişmeleri yorumlayan Sevigen “Sanki eski CHP’liler istenmiyor” dedi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ‘Çıksın Cumhurbaşkanlığı için aday olsun. Genel başkanların cumhurbaşkanı adayı olması gerekmez mi?’ diye seslenen Sevgilen “Yine bir Ekmeleddin vakası yaşanmasın” uyarısında bulundu.

 

 

Polemikhaber yayınında erken seçim tartışmalarını yorumlayan tecrübeli siyasetçi Mehmet Sevigen, 31 Mart Seçimlerinin hemen ardından Millet İttifakı’nın erken seçim çağrısı yapması gerektiğini belirterek “Ama CHP treni kaçırdı. Hemen meydanlarda seçim istemeliydi. Merkezi ve yerel yönetimlerin aynı olması gerektiğini söylemelilerdi. Eğer bu yapılsaydı, o rüzgarın önünde kimse duramazdı. En yüksek oyu o zaman alırlardı. Zamanla hava kaybolur, başkanlarınız başarısız olabilir, gündem değişebilir. Hemen meydana inilmeliydi.” yorumunda bulundu.

CHP’den ayrılıp parti kuran isimlerin bir kayıp olduğunu belirten Mehmet Sevigen “Sanki birileri partiden gitsin diye kampanya açılmış gibi. Şişli’de Sarıgül’ü aday gösterseydin… Daha önce Büyükşehir’e aday göstermişlerdi. Neden Şişli’den aday gösterilmez? Eyüp Sultan’ı istemişti. Ona da izin vermediler. Eğer Sarıgül aday olsaydı Eyüp Sultan kaybedilmezdi. Sanki bir güç eski partilileri istemiyor. Erdoğan kümesteki tavuklarını bile yanına çağırıyor. Biz maalesef arkadaşlarımızı dağıttık. Sarıgül %41 almıştı. İnce %35 almıştı. Sosyal demokratların dönemi gelmişti ama biz kullanamadık.” diye konuştu.

 

 

“ERDOĞAN BU SAĞLIK BAKANI’NA NASIL TAHAMMÜL EDİYOR?”

 

 

Eski Bakan Sevigen, corona virüs salgınına karşı yapılan aşılama çalışmasını da eleştirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı hedef alan Sevigen “Erdoğan’ın bu Sağlık Bakanı’na nasıl tahammül ettiğini anlamıyorum. Aşı tedariki konusunda Sağlık Bakanı on kere getireceğim dedi. Hayal kırıklığına uğrattı. Her gün bir uçak dolusu insan ölüyor. 2-3 ay sonra çocuk aşısı çıkacak. Bari o konuda geç kalmayalım. Erkenden anlaşalım. Trump aşı yüzünden seçimi kaybetti. Eğer aşılama yapabilseydi seçimi kaybetmezdi. Tayyip Bey Türkiye’nin %70’i aşılanmadan seçime gitmez.” ifadeleriyle Koca’ya yüklendi.

 

 

“BEN BU İKİ PARTİYİ CİDDİYE ALMIYORUM”

 

 

DEVA ve Gelecek Partilerinin seçimlerde neler yapabilecekleri sorusuna yanıt veren Sevigen şu tespitlerde bulundu:

*Ben bu iki partiyi ciddiye almıyorum. Eğer insanlar sokaktan ekmek topluyorsa, yolsuzluk varsa, yoksulluk varsa, Suriye’de savaş varsa, Libya ile aramız bozulduysa Babacan ve Davutoğlu da bu partideydi.

*Güven vermiyorlar. Bizim dostlarımız ve arkadaşlarıız değiller. Dostlarımız; işçiler, sendikalar, emekçiler, barolar olmalı. Karamollaoğlu, alevilerin yakımına seyirci kaldı. Kılıçdaroğlu’nun sağında Karamollaoğlu, solunda Babacan… Partinin sözcüsü Atatürk’e kefere diyen Mehmet Bekaroğlu…

 

 

‘ÇIKSIN KEMAL BEY ADAY OLSUN’

 

 

*Böyle bir uygulama olur mu? Babacan ya da Davutoğlu cumhurbaşkanı seçilse bir sosyaldemokrat mı seçilmiş olacak? Ekmeleddin seçilseydi CHP adayı mı seçilmiş olacaktı? Bizim çocuklarımız aday olmalı. İmamoğlu, İnce veya Kemal Bey olabilir. Çıksın… Genel başkanların cumhurbaşkanı adayı olması gerekmez mi? Yine bir Ekmeleddin vakası olursa… Ben partinin genel sekreteri olarak oy vermemiştim. CHP’nin ikinci kurucu ekibindenim. Birinci dönem Mustafa Kemal ve arkadaşlarıydı. Bu kurucu arkadaşların hepsi dışarıda.

 

 

‘CİHANGİR İSLAM’IN CHP’DE OLMASINDAN BÜYÜK ACI DUYUYORUM’

 

 

*Cihangir İslam partiye alınıyor. Anıtkabir’e harcanan parayı eleştiren adama Kemal Bey rozet taktı. O adamın partide olmasından büyük acı duyuyorum. Artık kimse laikliği ağzına almıyor.

 

 

HDP’Yİ TÜRKİYE’NİN PARTİSİ YAPMALIYIZ”

 

 

Dış politika konusunda bir ulusal birlik yaratılması gerektiğini söyleyen Sevigen “HDP’den de rica etmeliydik. Sözde soykırım kınamasına destek vermelilerdi. Doğuda sadece Türkler kesilmedi. Kürtler de kesildi. Onlarla da beraber olacağız. Terör örgütünden ayrılacaklar. İmamoğlu onlarla ağaç dikti. Tiyatro seyretti. Onları Türkiye’nin partisi yapma olayıdır bu. Bugünkü HDP yöneticileriyle olacak gibi değil. Yeni bir kongre olursa olabilir. PKK’ya terör örgütü diyebiliyorlarsa, oy veren 6,5 milyon insanı ortada bırakmamalıyız. İfadelerini kullandı.

 

 

“EĞER SAVAŞACAKSAK BU KIBRIS İÇİN OLMALI”

 

 

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz konusunda yaşanan gelişmeler konusunda iktidarın sert bir tavır takınması gerktiğini belirten Sevigen, “Eğer bir konu için savaşılacaksa, bu konu Kıbrıs olmalı.” diye konuştu.