Mehmet Ağar özür diledi

Mehmet Ağar özür diledi
13 Mayıs 2021 12:37

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sözcü TV’de açıklamalarda bulundu.

 

 

Yalıkavak Marina için “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” diyen Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.

Cumhuriyet’in ulaştığı Mansimov’un sorgu kaydında yer alan ifadeler üzerine açıklamalarda bulunan Ağar, “Pensilvanya’ya Mansimovla birkaç kere gittik. Devletin bilgisi vardı” dedi.

 

 

NE OLMUŞTU?

 
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, hakkında “organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in açıklamalarının ardından konuşmuştu.

Peker tarafından, FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla suçlanan Ağar, Yalıkavak Marina’nın satışıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. “Bodrum’a hiç gitmedim” diyen Ağar, “Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır demişti.

Bakan Soylu ise bugün yaptığı açıklamada Ağar’a, “Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” diye yanıt vermişti.