Meclis’ten bakanlıklara güvenlik yazısı: Hassasiyet istenecek!

Meclis’ten bakanlıklara güvenlik yazısı: Hassasiyet istenecek!
24 Ekim 2021 09:50

Meclis yaklaşık 2 ay sürecek bütçe mesaisine başladı. Bu süre içinde başta cumhurbaşkanı yardımcısı olmak üzere tüm bakanlar en az iki kez Meclis’e gelecek.

 

 

 

Çok sayıda koruma ile gezen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanların Meclis’te de bu şekilde dolaşması bütçe oturumunun ilk toplantısında tartışma konusu oldu. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın sunum yaptığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı salonuna girişte, kapıdaki korumalara dikkat çekti, “Kapının 2 girişini emniyet kesmiş ve ‘Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız gelecek kimseyi koymuyoruz içeri’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanının geldiği günlerde Meclisin altüst olduğunu, her tarafın korumalarla dolduğunu, koridorun bir tarafından öbür tarafına geçişin bile imkânsız hâle geldiğini biliyoruz. Gerek Cumhurbaşkanının gelişinde gerek Cumhurbaşkanı Yardımcısının hatta bakanların gelişinde bu atmosferin Meclisin mehabetine ve bağımsız bir erk olma niteliğine uygun olmadığını düşünüyorum. Komisyonumuzun gerekli tedbirleri alması lazım. Tüm güvenlik birimlerinin ana giriş kapısının dışında bulunması lazım” dedi.

 

 

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Şener’in korumalarla ilgili eleştirisini dikkate aldı, “Güvenlik zafiyeti oluşturmadan bu sayıların en aza indirilmesi ve buradaki çalışma düzenimiz açısından sıkıntı oluşturmaması konusunda tüm bakanlıklara bu konuda bir yazı yazacağız. Komisyon olarak, bu hassasiyetleri bakanlıklarımıza ileteceğiz. Tabii ki güvenlikten de taviz vermeden buradaki çalışma düzenini en uygun, en sivil bir şekilde sürdürmeye dönük bir gayreti içinde olacağız” dedi.