Meclis’te ‘Paralel Baro’ tartışması!

Meclis’te ‘Paralel Baro’ tartışması!
12 Haziran 2021 10:04

TBMM’de kurulan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’nun son toplantısında CHP’li milletvekilleri yaşanan tartışma sonrası toplantıyı terk etti. İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Gönül Yıldız’ın, “Paralel Baro” ifadesine verdiği cevap sonrası tartışma çıktı.

 

 

Yıldız’ın “Biz burada siyaset yapmak için gelmedik, kadına karşı şiddete çözüm üretmek için geldik ve bu konuyu konuşun. Eğer başka bir mezunuz varsa Genel Kurulu orada arkadaşlar” sözü üzerine CHP’li milletvekilleri üslubun saygısızca olduğunu ifade etti ve özür dilenmesini istedi. Yıldız daha sonra “Ben asilim, siz vekilsiniz.” derken, CHP’li milletvekilleri konuyu milli iradeye saldırı olarak niteledi ve Komisyon Başkanı AKP’li Öznur Çalık’tan Yıldız’ın özür dilemesini istedi. Ancak Çalık konuyu “iletişim kazası” olarak yorumlayıp özür çağrısı yapmayınca CHP’li milletvekilleri toplantıyı terk etti.

 

 

“MİLLİ İRADEYE HAKARET DÜZEYİNE VARAN BU YAKIŞIKSIZ TAVIR KARŞISINDA…”

 

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

 

“Siyaset yapmak ve yandaş baro olması amacıyla kurulan İstanbul 2 No’lu Barosu’nun Başkanı, TBMM çatısı altında halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerine çok ama çok saygısızca bir üslupla had bildirmeye kalktı. Meclis’e gelip bizlere siyaseti nerede yapacağımızı öğretmeye kalkışan bu kişinin hadsizliği maalesef Komisyon Başkanınca da gerekli tepkiyi görmedi. Bu çatı altına gelip de, milli iradenin temsilcileri olan milletvekillerine ‘gidin siyaseti Genel Kurul’da yapın’ gibi hadsiz söylemlerde bulunmak ve buna AKP’li komisyon başkanı tarafından seyirci kalınması asla kabul edilemez. Milli iradeye hakaret düzeyine varan bu yakışıksız tavır karşısında biz de daha fazla orada bulunmadık ve toplantıyı terk ettik. Bir sonraki toplantıda da bu saygısızlığa tepkimizi dile getireceğiz.”

 

“SİYASETE ATILMAK İSTİYORSA CÜBBESİNİ ÇIKARSIN BUYURSUN KARŞIMIZA SİYASETÇİ OLARAK GELSİN”

 

 

Taşcıer, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

“Biz siyasetçiler olarak siyaseti nerede yapacağımızı paralel baro başkanına soracak değiliz. Düşüncelerimizi de istediğimiz yerde yaparız. Hele ki bu Meclis çatısı altındayken, bize gelip de siyaseti gidin şurada yapın demek hadsizliğin çok başka bir seviyesidir. Kendisi istediği kadar alınabilir ancak, Türkiye Barolar Birliği ve 80 baronun karşı çıkmasına rağmen savunmayı bölmek ve parçalamak için kurulmuş, açılışını AKP-MHP milletvekili ve il başkanlarının yaptığı bir baro, paralel barodur. Siyasete atılmak istiyorsa cübbesini çıkarsın buyursun karşımıza siyasetçi olarak gelsin. Paralel Baro başkanının üslubu, tavrı ve saygısızca sözleri bu baronun kuruluş amacını çok net biçimde ortaya koymuştur.”