Meclis’te AKP’lilere ‘tembel öğrenci’ benzetmesi!

Meclis’te AKP’lilere ‘tembel öğrenci’ benzetmesi!
6 Haziran 2022 07:42

Meclis çalışmaları uzun zamandır yoklama alınmadan Genel Kurulu yöneten başkanvekilinin görsel kanaati anlamına gelen “müşahede” ile açılıyordu.

 

 

Ancak geçen hafta sürpriz bir hamleyle AK Parti ve MHP grubu Meclis Genel Kurulu’nu “yoklama” ile açmaya başladı. Alınan kararda PKK’lı bir kişiyle fotoğrafı ortaya çıktıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılarak hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi isteğinin de etkili olduğu konuşuluyor. Çünkü Meclis İçtüzüğü’ne göre 1 ayda toplam 5 birleşime katılmayan milletvekilinin üyeliği düşürülüyor.

 

 

Karar, geçtiğimiz hafta Genel Kurul’un 3 birleşiminde uygulandı. Uzun zamandır Meclis çalışmalarına az sayıda katılımları ile gündeme gelen AK Partili milletvekilleri açılış sırasında “yok” sayılmamak için Meclis’te yoğunluk oluşturdu. Bu yoğunluk, açılış sırasında gürültüleri de beraberinde getirdi.

 

Oturumda söz alan HDP Milletvekili Kemal Bülbül konuşması sırasında Genel Kurul’un açılış sırasındaki yoğunluğun kalmadığına dikkat çekti, HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki de, “Tembel öğrenciler gibi sadece yoklamaya katılıyorlar” dedi. Bu diyalogdan bir gün sonraki açılışta da yoklama için yoğunluk oluşturan milletvekillerinin gürültüsü yine sorun oldu. Kürsüdeki konuşmacı gürültüye dikkat çekerken HDP’li Tiryaki bu kez de, “Sayın Başkan, Adalet ve Kalkınma Partili vekiller terk ettikten sonra başlatırsanız seviniriz” diye seslendi. Yoklama uygulamasının önümüzdeki haftalarda da devam etmesi bekleniyor.