Meclis Sanayi Komisyonu’nda başkan krizi!

Meclis Sanayi Komisyonu’nda başkan krizi!
25 Nisan 2021 10:05

AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi’nin ardından Meclis’teki görev değişimleri de sürüyor.

 

 

 

Kongrenin ardından AK Parti grup yönetiminde değişime gidilmiş, Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş grup başkanvekilliğine getirilmişti. Elitaş’ın boşalttığı Komisyon Başkanlığı koltuğu için AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın adı geçiyor.

 

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre daha önce iki dönem Sanayi Komisyonu başkanlığı yapmış olan Altunyaldız bu görev için üyesi olduğu Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’ndan istifa etti, ardından Sanayi Komisyonu üyesi oldu. Bu süreçte tebrikleri de kabul etmeye başlayan Altunyaldız’ın başkanlığı için komisyonda seçim yapılması gerekiyordu.

 

 

Ancak geçtiğimiz hafta toplanan komisyonda çoğunluk sağlanamadığı için seçim yapılamadı. AK Partili 13 üyenin yaklaşık yarısı toplantıya katılmadı. İddialara göre komisyon üyelerine hiç danışılmadan Altunyaldız’ın isminin belirlenmesi, ayrıca bu görevi yapacak başka isimler varken başka bir komisyondan Altunyaldız’ın getirilerek başkan yapılmak istenmesine itirazlar oldu. Bu itirazın karşılık bulup bulmayacağı gelecek hafta yeniden toplanacak komisyon toplantısında belli olacak.