Meclis Başkanı Şentop’un izinsiz Avusturya ziyaretine CHP’den tepki!

Meclis Başkanı Şentop’un izinsiz Avusturya ziyaretine CHP’den tepki!
4 Aralık 2022 09:14

Meclis Başkanı ve milletvekillerinin yurt dışında katılacağı resmi programlar için Meclis Genel Kurulu’na bilgilendirme yapılıp üyelerin oyları ile izin alınıyor. Bu kapsamda Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Avusturya Meclis Başkanı’nın daveti doğrultusunda yapacağı 28-29 Kasım’daki iki günlük ziyaret için de Genel Kurul’a tezkere gönderildi. Ama söz konusu yazı Şentop ve beraberindeki heyet Avusturya’ya gittikten sonra Meclis’e sunuldu.

 

Fotoğraf: Mustafa Şentop Twitter

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Şentop ve beraberindeki heyetin 28 ve 29 Kasım 2022 tarihlerinde Avusturya’da bulunmasına, onay verdik. Şentop gitti, şu an Avusturya’da. Bu tip işlerin Parlamentoya saygılı yapılması lazım. Atanmış bakanlara ‘Parlamentoya saygılı olun’ diyoruz ya, içimizden seçilen Başkan, Parlamentonun onayını almadan gidiyor, ‘Sonra nasılsa bizimkiler onay verir.’ Bu hepimize yapılmış bir haksızlıktır” diye tepki gösterdi.

 

 

Meclis Genel Kurulu’nu yöneten Süreyya Sadi Bilgiç de, “Zaman zaman, çok kısa aralıklarla vaki davetler oluşabiliyor. Bu davetlere iştirak edildikten sonra zaman zaman Meclisin onayına, tasviplerine sunuluyor ama bu konuda Başkanlık Divanı olarak daha dikkatli olalım diyoruz” sözleriyle eleştiriyi kabul etti. Bununla da yetinilmedi, Şentop’un aralık ayında Sırbistan, Katar ve Makedonya’ya yapacağı ziyaretlerin tezkereleri de çok öncesinde Genel Kurul’a sunularak onaylandı.