Mavi Bereliler, Bolu’yu inletti

Mavi Bereliler, Bolu’yu inletti
30 Ağustos 2015 10:25

Bolu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında üç yıl aradan sonra terörle mücadele için kışlalarından çıkan ve ‘Efsane Tugay’ olarak bilinen 2’inci Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli mavi bereliler tören geçişi sırasında söyledikleri sloganlarla kent merkezini inletirken vatandaşlardan büyük alkış aldı.

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kent merkezinde belediye meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Ali Murat Ersöz törene katılan askerlerin ve vatandaşların bayramlarını kutladı. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından askerlerin geçit töreni ilgiyle izlendi. Kıbrıs Barış Harekatı ve terör örgütü PKK’ya karşı iç güvenlik operasyonlarındaki başarıları nedeniyle iki kez Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen ve ‘Efsane Tugay’ olarak bilinen 2’inci Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli mavi berelilerin üç yıl aradan sonra kışlalarından çıkarak operasyon bölgelerine gönderilmesi nedeniyle törene az sayıda asker katıldı. Tugay sancağıyla tören geçişi yapan komandolara vatandaşlarda ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarla destek verdi.

 

Mavi berelilerin İzzet Baysal Caddesi’nde “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Mavi bere düşmez yere” , “Her Türk asker doğar” , “Akan kan bayrak için” sloganlarıyla yürümeleri kent merkezini inletti. Komandoların geçişi sırasında gökyüzüne atılan ramazan topları törene renk kattı.

 

Kaynak: Mutlu YUCA – Taner BAYAR – BOLU (DHA)