Masumiyet Müzesi: Eskilerden kalan bir aşk hikayesi

Masumiyet Müzesi: Eskilerden kalan bir aşk hikayesi
15 Aralık 2022 14:06

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk tarafından kaleme alınan Masumiyet Müzesi, 465 sayfadan oluşan bir romandır. 2008 yılında yayınlanan bu roman, yerli romanlar arasında bulunan bir edebi eserdir. Bir aşk hikayesinin anlatıldığı Masumiyet Müzesi konusu, incelikleriyle okuyucuya en iyi şekilde aktarılıyor. Aile şirketinde yöneticilik yapan ve zengin bir aileye mensup olan Kemal ve nişanlanmak üzeredir. Nişanlısına çanta almak için zamanın en gözde butiklerinden olan Şanzelize Butik’e giden Kemal, burada uzaktan akrabası olan Füsun ile karşılaşır. Güzelliği ile görenlerin bir kez daha dönüp baktığı Füsun, güzelliğini tescil ettirmek için yakın zamanda güzellik yarışmasına bile katılmıştı.

 

Füsun ile Kemal’in Karşılaşması

Füsun ile Kemal’in karşılaşması büyük bir aşkın da fitili olmuştur. Çocukluk çağlarında birlikte vakit geçiren bu ikili, daha sonra işlerin yoğunlaşması ile görüşememiştir. Uzun yıllar boyunca hiç karşılaşmayan Füsun ile Kemal’in Şanzelize Butik’teki tesadüfi karşılaşması, onları şehvetli bir aşka sürüklemiştir. O günden sonra Kemal, çeşitli bahaneler üreterek Füsun’u görmeye gider. O sıralarda üniversiteye hazırlanan Füsun’a matematik çalıştırmayı teklif eden Kemal, Füsun’dan olumlu yanıt alır. Böylece Merhamet Apartmanındaki buluşmalar başlar. Buluşmaların sıklığı günden güne artar. Bir gün, ders çalışma, şehvetli bir sevişmeye dönüşür.

Büyük Aşk Büyük Yıkım

Füsun ile Kemal’in aralarındaki çekim sürerken Kemal, nişanlısı Sibel’den ayrılmamıştır. Evlilik hazırlıkları da bir yandan devam eder. Nişan günü geldiğinde sevgilisi Füsun ile Merhamet Apartmanında buluşan Kemal, bu aşkın içinde kalbi ve kafası karışık bir şekilde nişan törenine geçer. Nişan törenine katılan Füsun, bütün davetlilerin dikkatini çeker. Füsun’a dönen bakışlardan rahatsız olan Kemal, bu bakışlardan deliye döner. Bir yolunu bularak Füsun ile dans etmeyi de başaran Kemal, sevgilisi ile üniversite sınavından sonraki gün Merhamet Apartmanında buluşmak için sözleşir.

Üniversite sınavından sonraki gün Kemal buluşmaya gitmiştir ancak Füsun orada yoktur. Sonraki gün… Sonraki gün de… Füsun bir türlü gelmez. Bunun üzerine Kemal, Füsun’un ailesiyle yaşadığı yere gider ancak evin boşaltıldığını görür. Son buluşmadan sonra bir daha Füsun’un izini bulamaz ve bunalıma girer. Bu süreçte nişanlısı Sibel, Kemal’e destek olur. Ancak bu öyle bir depresyondur ki sonunda her iki tarafı da yıldırır ve Sibel bir gün nişan yüzüğünü göndererek Kemal’i terk eder. Bunun üzerine Füsun ile kavuşma hayalleri kuran Kemal, aşkının izini bulur. Bir de ne görsün! Füsun evlenmiştir! Bu evlilik Kemal’in hayallerine engel değildir. Füsun’un ailesi ve kocasıyla yaşadığı eve giderek 8 yıl boyunca bir aile dostu olarak yaşar. Füsun’un babasının ölümü üzerine de Füsun, Kemal ile evlenmeyi kabul eder. İkili, yurt dışına çıkacak ve hayallerini gerçekleştirecektir. İkili, bu amaçlarını gerçekleştirmek için yurt dışına çıkmak ister. Arabaya binerler. Füsun, kullandığı arabayı intihar edercesine sürer. Bu kazada Füsun, hayatını kaybeder. Kemal ise Füsun’un ailesiyle yaşadığı evdeki eşyaları müzeye çevirir. Bu hikayeyi de Orhan Pamuk’a anlatır.

Pamuk, Kemal ile Sibel’in nişanına katılmıştır. Bu nişanda Füsun’u görmüş ve ondan etkilenmiştir. Bu nedenle Füsun’u betimlemek oldukça kolay olmuştur.

Dışarıdan mutlu görünen aşk hikayelerinin ardında neler varmış, neler yokmuş… Bazen aşk hikayeleri ünlü bir yazara kadar ulaşmak; iki kişi arasında mezara gider. Detaylar için https://edebiyatdedikodulari.com/bir-kalbe-kac-kisi-sigar/ sayfasına göz atabilirsiniz.