Masa Örtüsü Modelleri

Masa Örtüsü Modelleri
24 Mart 2021 21:32

Yaşam alanlarımızda sıklıkla kullandığımız masa örtüleri ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Farklı kumaş,renk ve ebatlar sayesinde çok geniş bir kitleye hitap ederek her tarza uygun masa örtüsü modelleri bulunabilir olmuştur.

 

Leke Tutmaz Masa Örtüsü

 

Leke tutmayan masa örtüleri en çok tercih edilen modellerden birisi olmuştur. Hem kullanım kolaylığıyla hemde ütüleme sorunu olmamasıyla oldukça kullanışlıdırlar. Leke tutmayan masa örtüleri genelde ilk 24 saatte yıkanmalıdır. Böylece çok daha temiz bir masa örtüsü elde edilebilir. Yıkama sorunu olmaması hem evlerde hemde işyerlerinde ilk tercih sebebidir. Keten görünümlü veya jakar dokumalı masa örtüleri ile masalarınızda çok daha şık bir hava yaratabilirsiniz.

 

Masa Örtüsü ile İlgili Püf Noktaları

 

– Dekorasyon için masa örtüsü kullanacaksanız evinizin genel konseptine uygun renk ve tarzda bir masa örtüsü seçmeniz daha zarif bir görünüm meydana getirecektir.

– Çatal bıçak ve yemek takımınızın desenlerine göre bir seçim yaparsanız masanız daha uyumlu bir hale gelecektir.

– Masa örtüsü seçiminde ebat önemli bir detaydır. Doğru ebatta olmayan bir masa örtüsü çok aşağıya sarkabilir veya çok kısa kalarak kötü bir dekorasyona sebebiyet verebilir.

– Misafir sunumlarında günlük masa örtüsü modelleri kullanmak yerine daha şık modern tasarımlar tercih etmeniz konuklarınız tarafından daha çok sevilecek ve takdir alacaktır.

 

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 

-Masa örtüsünü sermeden önce altına pvc örtü koyarsanız dökülen yiyecek ve içeceklerden zarar görmesini engelleyecektir.

– Kalın kumaştan veya keten kumaştan üretilen masa örtülerinin doğru ütülenmesi önemlidir.Bu sayede daha düzgün bir sunum elde etmiş olursunuz.

– Etiket koşullarına uygun yıkamanız örtülerinizin ömrünü uzatacaktır. Gereğinden fazla sıcak suda yıkamak örtünüzün yapısını bozabilir ve istenmeyen bir şekle getirebilir.

– Standart kullanımlar için leke tutmayan masa örtüsü kullanmanız günlük işlerinizi daha kolay hale getirecektir.