Masa Bayrağı Kullanım Alanları

Masa Bayrağı Kullanım Alanları
25 Kasım 2021 11:24

Masa bayrakları çoğunlukla devlete bağlı kuruluşlarda ya da özel firmalarda bulunan makam odalarında kullanılır.

 

 

Özel bir dairede ya da devlet kurumunda farklı nedenlerle bulunmamız gerektiğinde ilk dikkatimizi çeken masa bayrağı olur. Masa bayrakları bu noktada çok farklı sektörlerde kamu ya da özel kuruluşlarda karışımıza çıkar. Peki, bu bayrak modelleri neden kullanılır? Ölçüleri nelerdir? Sıklıkla makam odalarında kullanıldığını gördüğümüz bu modellerde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gelin birlikte yazımızda konunun detayları inceleyelim.

Pek çok farklı modelde ve ebatta bulunan masa bayrağı çeşitlerini aslında sınırlandırmak mümkün değildir. Standart modeller olduğu gibi müşteri talepleri doğrultusunda üretimi yapılabilen modellerde söz konusudur.

Masa bayrakları çoğunlukla devlete bağlı kuruluşlarda ya da özel firmalarda bulunan makam odalarında kullanılır. Kullanım amacı, bulunduğu alana daha kurumsal bir imaj oluşturmaktır. Bu noktada kullanım alanlarını kısıtlayamayız.

 

Masa Bayrak Çeşitleri

 

Masa bayrağı çeşitleri, kullanım amacı bakımından ortak bir noktada buluşsa da tasarım ve ölçü noktasında farklılıklar gösterir. Dikdörtgen ölçülerdeki bayrakların küçük ölçeklerde tasarlanması ile üretilenlerin yanı sıra uzunlamasına firma logosu ile birlikte kullanılan masa bayrak çeşitleri de vardır. Dolayısıyla modele ve ebata göre de bayrak fiyatları değişim gösterir.

 

Türk Bayrağı Manevi Değeri

 

Gerek masa bayrak çeşitleri gerek gönder gerek flama bayrak olarak karşımıza çıkan Türk bayrağı, ulusumuz için manevi değeri oldukça büyük bir semboldür. Diğer pek çok ulusun bayrağından farklı olarak Türk bayrağı masa üstünde tasarlanmamış; şehit kanı ile ortaya çıkmıştır. Bu noktada her Türk vatandaşı için şehit düşen atalarının bir timsalidir.

 

Türk Bayrağı Nerelerde Kullanılır?

 

Türk bayrağı çok çeşitli zamanlarda ve mekanlarda kullanılmaktadır. Özellikle devlet kurumlarında ya da özel kuruluşlarda hem masa üstü hem de gönder bayrak olarak Türk bayrağına yer verilir. Modele ve ebata göre Türk bayrağı fiyatları de değişmektedir. Genel olarak hangi kumaştan üretildiği de ayrıca fiyat üzerinden önemli bir faktördür

 

Türk Bayrağı Ölçüleri ve Özellikleri

 

Bayrak ölçülerinin yasak yükümlülükler gereği bir oranı vardır. Bu oran bayrağın ölçeği ne kadar düşerse düşsün korunmak zorundadır. Aksi halde üreticiler için ciddi yasal işlemler başlatılır. Ayrıca ölçüleri Türk bayrağı fiyatları üzerinde de etkilidir.

 

Bayrak Fiyatları

 

Milli bayramlarımızda caddeleri, evlerimizin balkonlarını, resmi ya da özel kuruluşları donatan bayrağımız bizim için manevi değeri oldukça yüksek bir semboldür. Hemen hemen herkesin evinde bir bayrak vardır diyebiliriz. Elbette satın almak istediğiniz ölçüler, göre bayrak fiyatları üzerinde oynama yapmaktadır.