Marmara ‘adrese teslim kadroda’ hız kesmiyor!

Marmara ‘adrese teslim kadroda’ hız kesmiyor!
11 Kasım 2021 10:00

Akademide iktidar yandaşlarına özel koşullar belirlenerek yapılan atamalardan biri yine Marmara Üniversitesi’nde yapıldı. YÖK Başkanı Erol Özvar’ın Marmara Üniversitesi rektörü olduğu sırada genel sekreteri olan Murat Arısal, açılan adrese teslim kadroyla İktisat Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak alındı.

 

 

Hal Tv’den Hazar Dost’un haberine göre Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’ın Marmara Üniversitesi rektörü olduğu sırada rektörlük çalışanı olan bir isim daha ‘kişiye özel kadro’ ile gündeme geldi.

2018 yılından bu yana üniversitenin genel sekreterlik görevi sürdüren Murat Arısal, Resmi Gazete’de yayımlanan kadro şartlarının tamamını karşılayarak Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne öğretim elemanı olarak alındı.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda, “Ulaşım tarihi, ulaşımın insan davranışlarına ve şehirlerin gelişmesine etkileri konularında çalışma yapmış olma” koşullarını ararken kadroyu hak eden Murat Arısal’ın, doktoru tezi ulaşım tarihi üzerine.

 

 

İki ayda iki olay
YÖK Başkanı Özvar’ın Marmara Üniversitesi rektörü olduğu dönemde özel kalemi Muhammed Sami Okumuş da geçtiğimiz ay üniversite kadrosu için açılan ilanda tüm koşulları karşılayan tek kişi olmasıyla gündeme gelmişti.

 

 

YÖK, kendi kararını tanımıyor
Marmara Üniversitesi’nde yaşanan kadrolaşma, YÖK, 9 Mart 2021’de ‘İlan şartlarının doğrudan bir kişiyi gösteriyor olmasının’ haksızlığa neden olduğunu belirterek “isme özel kadro açılamaz” kararının da ihlal edildiğini gösteriyor.