Mardin Mazıdağı’nda vatandaşın zam isyanı! ‘Zam, zam, zam, anamızı ağlattılar’

Mardin Mazıdağı’nda vatandaşın zam isyanı! ‘Zam, zam, zam, anamızı ağlattılar’
4 Temmuz 2021 10:32

CHP Genel Merkezi’nin oluşturduğu Doğu Masası’nda görevli İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın gittiği Mardin Mazıdağı’nda bir vatandaş zamlara isyan etti: “Artık zam zam zam zam zam anamızı ağlattılar!”

 

 

19 destek verilen AKP’nin artık çözümsüzlüğün ve huzursuzluğun kaynağı olduğuna dikkat çeken CHP’li Tanal ise Mazıdağı halkından destek talep ederek, “Bize Allah rızası için destek verin. Sizin bu huzursuzluklarınızı bitireceğiz” dedi.

CHP Genel Merkezi’nce oluşturulan Doğu Masası’nda görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, beraberindeki CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, CHP PM Üyesi Nevaf Bilek ve CHP PM Üyesi Ayça Taşkent’le birlikte Mardin’in Mazıdağı ilçesinde saha çalışması yürüttü.

 

 

TANAL: YÜKÜNÜZÜ KALDIRMAYA GELDİK

 

 

CHP’li vekil Tanal, Mazıdağı merkezinde hitap ettiği vatandaşlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Mardin’in diğer ilçeleriyle birlikte Mazıdağı’na geldiklerini aktaran Tanal, “Genel Başkanımız, ‘Mazıdağı’na gidin’ dedi. Mazıdağı’nda işsizlik var mı, yoksulluk var mı, elektrikleri kesiliyor mu, suları içilebiliyor mu, yolları yapılmış mı, huzuru yerinde mi? Bunun bir fotoğrafını çekin bize getirin dediler. Sizin huzursuzluğunuz bizim huzursuzluğumuzdur. Sizin inanın ki o dertleriniz, o sıkıntılarınız hepsi omuzlarımızda. Biz bu yükünüzü kaldırmaya geldik. Sorunlarınızı öğrenmeye geldik. Bunların Meclis’te çözüm yollarını bulmaya geldik” diye konuştu.

 

 

“BİZE ALLAH RIZASI İÇİN DESTEK VERİN”

 

 

Ülkenin ve Güneydoğu’nun sorunlarının çözümü konusunda Mazıdağı halkından destek talep eden Tanal, “Evet şu anda iktidarda değiliz. 19 yıldır Ak Parti iktidarına destek verdiniz. Eğer sorunlar varsa, sorunlar çözülmemişse, demek ki Ak Parti artık bu sorunları çözemiyor. Bir lokantaya gittiğiniz zaman size doğru düzgün yemek vermiyorsa, doğru düzgün yemek servisini yapmıyorsa, yemekleri kalitesizse, pahalıysa bir daha o lokantaya gitmiyorsunuz. E 19 yıldır Mazıdağı’nda da hakikaten büyük sıkıntılar var. Bize Allah rızası için destek verin. Sizin bu huzursuzluklarınızı bitireceğiz. Bölgede barış olacak, demokrasi olacak, özgürlükler olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

VATANDAŞIN ZAM TEPKİSİ

 

 

Tanal’ın konuşmasını dinleyen bir vatandaş ise hayat pahalılığından yakınarak, “Artık zam zam zam zam zam anamızı ağlattılar!” dedi. Vatandaşın zam tepkisi üzerine Tanal, “Hepsini halledeceğiz inşallah. Sizin de vereceğiniz destekle” karşılığını verdi.