Mantar hastalığı neden olur?

Mantar hastalığı neden olur?
17 Nisan 2019 22:57

Mantar hastalığı çok fazla rastlanan cilt hastalıklarının başında gelmektedir. Genel olarak ayakta çıktığı bilinen mantar, aynı zamanda cilt ve saçlarda da çıkabilmektedir. Peki, vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan mantar hastalığı nasıl bulaşır, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

 

 

Mantar Hastalığı Nasıl Bulaşır?

 

Mantar hastalığının birçok bulaşma şekli vardır. Biz bu yazımızda sizler için en yaygın olanlarını derledik.

 

Mantar hastalığının bulaşma şekilleri şunlardır;

  • Mantar hastalığı olan biriyle direk temas etmek.
  • Mantar hastalığı olan veya mantar hastalığı tedavisi gören birisiyle ortak kişisel eşyalar kullanmak. Bunlara örnek olarak havlu, terlik ve iç çamaşırı verilebilir.
  • Kirli ve hijyen olmayan havuzda yüzmek. Bu noktada havuzun klor oranı da çok önemlidir.
  • Kişinin vücudunun bağışıklığının az olması
  • Spor salonu ya da halka açık yerlerde çıplak ayakla yürümek ya da gezmek.
  • Herhangi bir hayvandan temas yoluyla geçme

Mantar Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

Mantar hastalığını anlamak doktora gitmek gereklidir. Genellikle doktorlar ilk bakışta anlasa da zaman zaman anlaşılmayan durumlarda yaşanabilir. Bu gibi durumlarda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra teşhis konur.

Mantar teşhisi konulduktan sonra belirli başlı birkaç ilaç ve krem mevcuttur. Tedavi süreci yaklaşık 2 ay sürmekte ve bu zaman zarfı sonunda bu hastalıktan kurtulmanız ve sağlıklı yaşam sürmeye devam etmeniz mümkün. Peki, mantar hastalığına iyi gelen doğal yöntemler var mı?

Mantar Hastalığı İçin Doğal Yöntemler

Mantar hastalığının en kolay çözümü ilaçlar olsa da bazı belli başlı doğal yöntemler halk arasında yaygınlaşmıştır.

  • Elma Sirkesi: Elma sirkesinin mantar hastalığına iyi geldiği söylenmektedir. Elma sirkesinin içerisinde bulunan asit, mantar bakterilerini öldürmektedir.
  • Çay: Çay çoğu derde deva bir besindir. İçerisinde bulunan bir madde sayesinde mantar hastalığını yaratan mantarları temizlemektedir. Bunun dışında mantar rahatsızlığı sebebiyle oluşan ağrı, sızı ve tahriş gibi etkileri de azaltmaktadır.
  • Sarımsak: Sarımsağın içerisinde bulunan bazı maddeler sebebiyle anti-bakteriyel bir özelliği vardır. Mantarlı bölgeye uygulandığında hızlı bir şekilde o bölgede yuvalanan mantarları yok etmeye başlayacaktır. Yalnız bu yöntemi uygularken yoğun bir sarımsak kokusuna maruz kalacağınızı unutmayın.