Mansur Yavaş’tan ‘adaylık’ açıklaması: Benim için görevdir!

Mansur Yavaş’tan ‘adaylık’ açıklaması: Benim için görevdir!
28 Şubat 2023 14:47

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Altılı Masa sizi aday gösterirseniz olursunuz değil mi?” sorusuna, “Bu benim için görevdir o zaman öyle anlaşılır ama sayın genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil” yanıtını verdi.

 

 

Habertürk canlı yayınına katılan Yavaş, Millet İttifakı’nın adayları içinde zikredilen üç isimden birisiniz. Aday mısınız? Bu konuşuluyor mu? Ya da cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda duruşunuz nedir” sorusuna şu yanıtı verdi:

 

 

“Altılı Masa en uygun kararı verecektir”

 

“Ben de basından okudum ama bu konuda hiç kimseyle bir görüşmem olmadı. Bu konu Altılı Masa’nın konusu. Altılı Masa en uygun kararı verecektir. Ben görüşlerimi daha evvel de belirttim. Bunu herkes duydu. Dolayısıyla onun üzerine tekrar bir şey söylemeye gerek yok. Altılı Masa bu konuda ne karar verirse ona uyacağız.

(Altılı Masa sizi aday gösterirseniz olursunuz gibi anlıyorum) O zaman benim için görevdir, öyle anlaşılır ama sayın genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil. Böyle bir şeye girmem asla.”