Mansur Yavaş: Bu sabah beni karşılayan korumada 1 saat sonra korona çıktı!

Mansur Yavaş: Bu sabah beni karşılayan korumada 1 saat sonra korona çıktı!
8 Eylül 2020 09:25

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü olağan toplantısına corona virüsü tartışması damga vurdu. CHP Mamak Belediye Meclis Üyesi Haydar Demir, mecliste corona virüsü vakalarında artış yaşanmasına karşı yapılacakların yeteri kadar gündeme gelmemesini eleştirdi. “Ankara yanıyor, Covid almış başını gidiyor” ifadelerini kullanan Demir’in konuşmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Covid’den dolayı bu toplantının bile yapılmaması lazım” dedi. “Belediye coronadan kırılıyor onu söyleyeyim” diyen Yavaş, “Daha bugün beni karşılayan koruma bir saat sonra corona çıktı. Mümkün olduğu kadar çabuk bitirelim meclisi” ifadelerini kullandı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Olağan Meclis Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleşti.

Oturumda bir konuşma yapan CHP Mamak Belediye Meclis Üyesi Haydar Demir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarının tavan yaptığını açıkladığı Ankara için meclis gündeminde coronaya yeteri kadar yer verilmemesini eleştirdi.

 

 

“BUNUNLA İLGİLİ NE ÖNERİNİZ VAR?”

 

 

Demir, şu ifadeleri kullandı:

* Ankara yanıyor. Covid almış başını gidiyor. Bununla ilgili ne öneriniz var? Bununla ilgili ne yapıldı, ne yapılacak? Siz onlarla ilgili şeyler konuşun.

* Ankara halkı sizden bir şeyler istiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili salgının çıktığı ilk günden itibaren, henüz salgın yayılmamışken projelerine, çalışmalarına başladı. Bunlara köstek olmak yerine destek olmak, bir proje üretmek gerekiyor.

* 3-4 tane polemik konusu tartışıldı. ‘Berberler arasında ayrım yapılıyor’ diye tartışıldı. Sözün özü şudur. Ankaralılar bizi izliyor. Sizden Ankaralılar bir çare bekliyor.

* Almış başını Covid gidiyor. Bari bırakın köstek olmayı, destek olacak net şeyler söyleyin. Covid’le ilgili bir şeyler söyleyin.

 

 

“BELEDİYE CORONADAN KIRILIYOR”

 

 

Sözü Haydar Demir’den devralan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

* Covid’den dolayı bu toplantının bile yapılmaması lazım.

* Belediye coronadan kırılıyor onu söyleyeyim size. Belediyede alınan tedbirlerden dolayı değil.

* Daha bugün beni karşılayan koruma bir saat sonra corona çıktı. Mümkün olduğu kadar çabuk bitirelim meclisi.