Manşon Aparatı

Manşon Aparatı
31 Ağustos 2021 22:17

Tesisat hatlarının çekilmesi sırasında bir tane boru yetmediği ve ek boru gerektiği durumlarda bu boruların birbirine eklenmesi için kullanılan aparata Manşon denilmektedir. Yerine göre boruların birbirine geçmesi için erkek ve dişi uçlara sahip dişli Manşonlar olduğu gibi, kaynakla ya da lehimle boruların birbirine tutturulması için kullanılan Manşonlarda bulunmaktadır. Haliyle Manşonların ebatları da kullanılacağı tesisata göre değişiklik göstermektedir. İçinden geçen suyun debisine, borularda ki basınç oranına göre farklı Manşonlar kullanılmaktadır.

 

 

Manşonların en büyük avantajlarından biri kullanımı ustalık gerektirmeyen bir aparat olmasıdır. Elinizde doğru malzemeler olduğu sürece Manşonları en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin PVC Manşonlarda genelde boruların ucunu ve Manşonunun iç kısmını eritecek özel bir ekipman gerekmektedir. Bu ekipman sayesinde eriyen kısımlar iç içe geçirilir geçirilmez kaynayacak ve sızdırmaz bir tesisat elde edilebilecektir. Ayrıca Manşonlarla kurduğunuz tesisat sorunsuz olsun isterseniz iki ucu farklı ebatlarda olanlar gibi değişik parçaları kullanmak elzemdir.

Matkap Modelleri

Yüzeylere delik açmakta kullanılan matkap pek çok farklı modele sahip oldukça fonksiyonel bir üründür. Günümüzde kendin kur temalı eşyaların sevilmesiyle birlikte matkaplarda evlerin olmazsa olmaz parçalarından biri haline gelmiştir. Ev tipi kullanım için kendinize bir matkap seçiyorsanız vidalama özelliği de olan akülü bir tane fazlasıyla işinizi görecektir. Kablosuz olması rahat bir kullanım olanağı sağlayacak, evinizin istediğiniz köşesinde kullanabileceksiniz. Ama akü kullanıma göre çabuk bitebileceğinden yedek bir akü almanızı tavsiye ederiz. Bu noktada matkap alırken mutlaka bu tür ürünlerin kullanım özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız!

Daha ağır işlerde kullanacaksanız bu noktada kablolu bir matkap almanız işinize daha fazla yarayacaktır. Ne kadar yüksek voltaj o kadar güçlü matkap demek olduğundan kablo ile çalışan modeller ağır işler için en uygunudur. Bu noktada seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus uç seçimidir. Eğer beton gibi yoğun materyallere delik açacaksanız elmas uçlar gibi sert ve keskin olanları seçmeniz daha iyi ve hızlı sonuç almanıza yarayacaktır. Çok güç harcamak istemezseniz darbeli matkapları seçmelisiniz çünkü o gereken gücü sizin yerinize uygulayacaktır.