Malezya’ya ait yolcu uçağını pilot kaçırdı iddiası

Malezya’ya ait yolcu uçağını pilot kaçırdı iddiası
17 Mart 2014 12:02

Geçtiğimiz haftadan beri haber alınamayan Malezya uçağının 11 Eylül gibi bir saldırı amacıyla pilotlardan biri tarafından kaçırıldığı öne sürüldü.

 

8 Mart’ta Kuala Lumpur-Pekin seferi yaptığı sırada kuleyle bağlantısı kesilen ve hala bulunamayan Malezya Havayolları’na ait uçağa dair yeni biri iddia ortaya atıldı. Yeni iddia pilotlardan birinin uçağı kaçırma ihtimali üzerinde duruyor.

 

SON BİLDİRİM “İYİ GECELER” OLDU

 

Bu kez iddialar uçağın iki pilotu Zaharie Ahmad Shah ve Fariq Hamid üzerine yoğunlaşıyor. Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hussein düzenlediği basın toplantısında, uçak rotadan çıkmadan önce, pilotlardan kuleye gelen son bildirimin “Tamam, her şey yolunda. İyi geceler” olduğunu açıkladı.

 

EYLEM İÇİN UÇAĞI KAÇIRDI İDDİASI

 

Ses kaydınının hangi pilot ait olduğu bilinmese de, bu son telsiz mesajından sonra uçağın sinyalizasyon sisteminin devre dışı kaldığı biliniyor. Şüpheler ise 53 yaşındaki Zharie Ahmad Shah üzerinde yoğunlaşıyor. Ülkenin muhalefet lideri Enver İbrahim’i desteklediği belirtilen Shah’ın eylem olarak uçağı kaçırdığı öne sürüldü. Enver İbrahim, MH370 uçuş numaralı uçağın kalkışından saatler önce hapis cezasına çarptırılmıştı. Ortaya çıkan görüntülerde pilot önce Enver İbrahim’in mahkemesine katılıyor, ardından uçuşu için havaalanına gidiyor.

 

YANLIŞ BİLGİ VERMEK AMAÇLANDI

 

Pilotun eşinin ve 3 çocuğunun da uçak kaybolmadan günler önce evlerinden taşınmaları dikkat çeken noktalar arasında… Uçaktan gelen son mesaj sırasında herhangi bir sıkıntıdan bahsedilmezken, bunun yer kontrolörüne özellikle yanlış bilgi vermeyi amaçladığı belirtiliyor. Uçağın kaçırılma şüphesi üzerine soruşturma genişletildi. Yolcular, mürettebat ve yer personeli de soruşturma kapsamına alındı. Pilotların aile yaşamı ve psikolojik durumları inceleniyor. Bu çerçevede, uçakta vatandaşı bulunan ülkelerden de bilgi istendi.