Mağdurlara destek veren CHP’li Hamzaçebi’ye tehdit!

Mağdurlara destek veren CHP’li Hamzaçebi’ye tehdit!
1 Şubat 2023 09:10

Ülke genelinde en az 100 bin konut mağduru olduğu ifade ediliyor. Mağdurların aileleri de dahil edildiğinde konut mağdurlarının sayısı 400-500 bine ulaşıyor. En fazla konut mağduru ise İstanbul’un Esenyurt ilçesinde.

 

 

Fikret İnan’ın sahibi olduğu Fi Yapı’nın da Esenyurt’ta binlerce konut mağduru var. Yurttaşların para ödediği konut projelerini tamamlamayan İnan hakkında da çok sayıda dava açıldı. İnan, 2015 yılındaki darbe girişiminin FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklandı, şirketine el konuldu. İnan’ın serbest bırakılmasının ardından şirketi iade edildi. Ancak yarım kalan inşaatlar hâlâ tamamlanmadı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre konut mağdurları 11 Aralık 2022’de de Fi Yapı şantiyesinde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de katılarak yurttaşlara destek oldu.

Ancak, Fikret İnan bu eylemin ardından CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi’ye 1 milyon TL’lik tazminat davası açtığını açıkladı. Davaya ilişkin Fi Yapı’nın sosyal medya hesabından şu skandal açıklama yapıldı: “İstanbul Anadolu 32. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Hamza’ya (Akif Hamzaçebi) 1 milyon TL ‘ilk tazminat davası açılmıştır. Hamza’ya açılan tazminat davası manevidir. Maddi tazminat davası, tespit yapıldıktan sonra açılacaktır.”

 

 

NE KADAR SUÇ VARSA YAZMIŞ

 

 

İnan ile şirketi bununla da sınırlı kalmadı. Hamzeçebi’yle birlikte, CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu, belediye iştiraki Derman ile konutlarını teslim etmeyerek mağdur ettiği 9 yurttaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Suç duyurusunda CHP’li Hamzaçebi, Başkan Bozkurt ile mağdur yurttaşların şu suçlardan cezalandırılmaları istendi: “Suç işlemek maksadı ile örgüt kurmak, örgüt yöneticiliği, örgüt üyeliği, tehdit, şantaj, gasp, rüşvet, rüşvete aracılık etmek, görevi kötüye kullanmak, hakaret, gerçek dışı yanıltıcı açıklamalarda bulunmak, ticari itibarı zedeleme, vergi kanuna muhalefet ve iftira.”

 

 

CHP’Lİ VEKİLİ TEHDİT ETTİ

 

 

CHP’li Hamzaçebi BirGün’e yaptığı açıklamada, İnan’ın kedisini arayarak tehdit ettiğini aktardı. İnan’ın kendisine küfür ettiğini de belirten Hamzaçebi, şunları dile getirdi:

“11 Aralık 2022 günü konut mağdurlarının talebiyle Fi Yapı’nın inşaatına giderek basın açıklamasına katıldım. O gün akşamüzeri Fikret İnan isimli şahıs beni telefonla arayarak tehdit etti. ‘Benim ismim Fikret İnan’ diyerek ne ölmüş annemi bıraktı ne benim şerefimi, haysiyetimi bıraktı. Ağza alınmayacak küfürler sarf etti, tehdit etti. Bunun üzerine kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum, yargı gereğini yapacaktır. Fikret İnan yıldırma amacıyla benim hakkımda da suç duyurusunda bulunup tazminat davası açtı. Benim o gün basın açıklamasında sarf ettiğim cümleler, Meclis’te yaptığım konuşmaları tekrar etmemden ibaret. Konut mağdurlarına seslenmek istiyorum: ‘hiçbir zaman yalnız değilsiniz.’ Bizi yıldırma amaçlı tehditler hukuktan geri döner. Bu tip tehdit ve saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez.”