Lübnan’daki Türkler tehdit ediliyor!

Lübnan’daki Türkler tehdit ediliyor!
25 Eylül 2013 11:51

Mayıs 2012’den bu yana Suriye’de muhaliflerce rehin tutulan 9 Lübnanlı Şii’nin yakınları, Beyrut’taki Türk Büyükelçiliği’nin önünde yeniden protesto gösterisinde bulunurken protestocuların sözcüsü de “Lübnan’taki tüm Türkleri taciz edeceğiz” tehdidinde bulundu.

 

Türk Büyükelçiliği önünde protesto eden, rehine yakınları, rehinelerin serbest bırakılmalarını sağlamak için Türkler üzerindeki baskıları artırmakla tehdit etti.

 

Lübnan basınına göre, rehine yakınlarının sözcüsü Hayat Awali, rehineler salıverilinceyedek protestoları sürdüreceklerini söylerken “Lübnan’daki tüm Türkleri taciz edeceğiz. Bizim hareketimizi beğenmiyorlarsa eğer ülkeyi terk edebilirler” gibi tehdit edici ifadeler kullandı. Awali şöyle konuştu:

 

“Lübnan’daki her Türk turistinin yolunu keseceğiz. Her bir Türk uçağı Beyrut’a indiğinde Türk vatandaşlarının Lübnan’a girmelerini engelleyeceğiz”.

 

Daily Star gazetesi, bu konudaki haberinde rehine yakınlarının “Türkiye’nin Suriye’deki isyancı grupları ile bağları nedeniyle Lübnanlı rehinelerin serbest bırakılmasını önlemede rolünün olduğunu” iddia ettiklerini belirtti.

 

OĞLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

 

Gazete, protesto eylemine ilişkin olarak da aralarında kadın ve çocuklarının da bulunduğu 50 kadar kişinin Türk Büyükelçiliği önünde toplandığını anlatırken protestocuların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sloganlar kullandıklarını da kaydetti.

 

Bu arada haberde “Güvenlik kaynakları, Daily Star’a (rehine) yakınların güvenlik yetkililerinden protestolara son vermeye ve (Büyükelçilik önünden) ayrılmaları ısrarla istenen telefonları aldıklarını söylediler” denildi.

 

Haberde ayrıca gösterinin yapılacağı öğrenildiğinde Lübnan polis ve ordusunun Türk Büyükelçiliğine giden yola konuşlandırıldığına da dikkat çekildi.